Детаљи нестанка петнаестогодишњака из Братунца: Побјегао у Србију да бере јагоде

Невена Бунић
Детаљи нестанка петнаестогодишњака из Братунца: Побјегао у Србију да бере јагоде

Братунац, Бајина Башта - Потрага за М. М. (15) из мјеста Орлица код Братунца добила је срећан крај након што је он пронађен жив и здрав како бере јагоде на фарми у Бајиној Башти у Србији.

Ученик деветог разреда Основне школе “Вук Караџић” у Братунцу дигао је на ноге десетине полицајаца након што су родитељи у четвртак пријавили његов нестанак, а одмах су обавијештене и све полицијске станице у околини, као и у Србији.

Дјечак је у уторак увече на бициклу отишао од куће, од када му се губи сваки траг, а родитељи су тек два дана након тога алармирали полицију.

Након вишечасовне потраге, пронађен је у петак ујутро на њиви једног пољопривредника у сусједној земљи, како за дневницу бере јагоде. Имање на којем је радио удаљено је око 50 километара од дјечакове куће. Полиција је преузела тинејџера и предала родитељима, а није имао никакве повреде које би указивале на то да га је неко отео или тукао.

- Након пријаве у вези са нестанком малољетника, започели смо интензивну потрагу. Сазнали смо да се налази на подручју Србије. У сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Србије пронашли смо га и предали родитељима - рекли су у Полицијској управи Зворник.

Додали су да још не знају због чега је дјечак отишао од куће, истакавши да ће то бити утврђено детаљном истрагом.

- Радимо на документовању овог предмета и утврђивању свих околности - навели су у ПУ Зворник.

Мјештани Братунца кажу да постоји више могућих разлога због чега је њихов малољетни суграђанин одлучио да напусти дом и оде из земље.

- Неки причају да се ради о обичном дјечјем хиру, а други говоре да је он побјегао након што се посвађао са родитељима. Није ријеткост да дјеца на бициклу преко моста прелазе границу и несметано иду у Србију. На граници обично покажу неки идентификациони документ на основу којег могу прећи. Пошто то раде редовно, вјерујем да их граничари и познају и да их због тога мање контролишу - рекла је једна становница Братунца која није жељела да јој објавимо име.

У петак нисмо успјели да ступимо у контакт са породицом несталог дјечака.

Породице и полицију прије мјесец дана на ноге су дигле и двије дјевојчице из Добоја. Ивана Спасојевић (13) и Михаела Николић (13) нестале су након шетње, а пронађене су у ситне сате мокре и промрзле на локалном путу у селу Стријежевица код Добоја.

Центар за социјални рад

У Полицијској управи Зворник рекли су да је о случају обавијештен и Центар за социјални рад у Братунцу.

- Радници центра разговараће са дјечаком и родитељима како би се увјерили да је све у реду у њиховим породичним односима - рекли су у полицији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана