Детаљи несреће у Пословној зони Рамићи код Бањалуке: Пао с крова и поломио кичму

Небојша Томашевић
Детаљи несреће у Пословној зони Рамићи код Бањалуке: Пао с крова и поломио кичму

БАЊАЛУКА - Грађевински радник “Вортман метала” из Сребреника Акиф М. (28) поломио је кичму када је пао са хале у изградњи високе око пет метара у пословној зони у Рамићима код Бањалуке, потврђено је “Гласу Српске”.

Несрећа се десила у уторак поподне када је, како сазнајемо, радник пао док је постављао кровне панеле на хали фирме “Термомонтажа”. Повријеђени је одмах након несреће превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, гдје му је указана љекарска помоћ.

- Било нас је неколико на крову и постављали смо панеле на конструкцију. Акиф је изненада пао с крова, нисмо ни видјели како се то десило. Сви смо брзо сишли до њега како бисмо му помогли. У међувремену, неко је позвао Службу хитне помоћи и полицију, чији су припадници убрзо дошли - испричао је Акифов радни колега не желећи да се представи.

Други колега, који је био на земљи, казао је да је Акиф приликом пада направио салто у ваздуху и пао на леђа. Ни он није желио да му помињемо име.

- Притрчао сам му први и, на срећу, био је свјестан. Питао сам га шта је било и како се осјећа. Он је рекао да ни сам не зна шта се десило, да ли се оклизнуо или је незгодно стао на крову - казао је овај радник.

Додао је да је Акиф возилом Службе хитне помоћи превезен у болницу, а убрзо је стигла и полиција која је обавила увиђај.

- Најбитније је да је он добро и, колико смо чули, није опасно повријеђен и већ данас би требало да иде кући у Сребреник, гдје ће наставити лијечење - казао је овај радник.

Додао је да у Рамићима већ мјесец дана раде на изградњи хале за фирму “Термомонтажа” и до сада нису имали проблема.

За колегу Акифа М. сви имају само ријечи хвале и кажу да је вриједан.

- Он је млад радник који у нашој фирми ради већ двије године. Није ожењен и има оца и мајку. Надамо се да ће се брзо опоравити - рекао је Акифов радни колега.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да су обавили увиђај на мјесту несреће у Пословној зони Рамићи, гдје је радник А. М. пао са објекта у изградњи са висине од пет метара.

- Обавијештени су дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, као и републички инспектор заштите на раду. Више детаља биће познато након завршетка истраге - рекли су у ПУ Бањалука.

У Инспекторату Републике Српске казали су да је на терен изашао надлежни инспектор те да за сада не могу саопштити више информација.

- Так када буде обављена инспекцијска контрола и утврђене све чињенице моћи ћемо да кажемо више информација - рекли су у Инспекторату.

Повреде

Из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, наводећи иницијале, саопштили су да је Акиф М. задобио повреду кичме.

- Пацијент је довезен 23. јуна око 14.25 часова и хоспитализован је у Клиници за ортопедију и трауматологију. У току је терапијска и дијагностичка обрада пацијента и он је за сада ван животне опасности - казао је начелник Клинике за ортопедију и трауматологију др Никола Бојић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана