Детаљи необичне пљачке у Бањалуци: Оробила познаника док је пијан спавао у возилу

Јелена Станић
Детаљи необичне пљачке у Бањалуци: Оробила познаника док је пијан спавао у возилу

Бањалука - Радница Основног суда у Бањалуци Славица Максимовић (29) из Приједора осумњичена је да је украла 23.000 КМ из аутомобила Фрање И. (36) док је пијан спавао у њему, потврђено је “Гласу Српске”.

Како незванично сазнајемо, Славица и Фрањо провели су ноћ са понедјељка на уторак заједно. Након што су изашли у град и конзумирали алкохол, паркирали су аутомобил у улици Јована Дучића у Бањалуци код хотела “Јелена”, гдје су наставили дружење.

- Фрањо је превише попио, па је заспао. Када се ујутро пробудио, видио је да је опљачкан и да га је дружбеница напустила. Одмах је посумњао да га је она и покрала, па ју је пријавио полицији - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, Фрањо је испричао полицајцима да је код себе имао 11.000 евра и 1.000 марака, те да вјерује да му је новац украла дјевојка с којом је провео претходно вече.

Из Полицијске управе (ПУ) Бањалука су потврдили, наводећи иницијале, да су по пријави идентификовали осумњичену. Она је приведена у полицијску станицу ради испитивања.

- Утврђено је да је С. М. искористила непажњу оштећеног и украла новац који је пронађен и враћен власнику - рекли су у ПУ Бањалука и додали да је против ње поднесен извјештај за кривично дјело тешка крађа, те да је пуштена на слободу.

Из Основног суда у Бањалуци потврдили су да је осумњичена привремено ангажована за послове уноса и евидентирања комуналних предмета.

- Славица Максимовић је тренутно ангажована у суду, али је управа суда, по пријави Министарства унутрашњих послова Републике Српске да је осумњичена за кривично дјело тешка крађа, предузела мјере ради прекида ангажовања - казали су из службе за односе са јавношћу Основног суда и додали да до овог инцидента није било притужби на њен рад.

Максимовићева до закључења овог броја “Гласа Српске” није одговарала на питања, те је остало непознато који су мотиви пљачке и у каквом је односу била са Фрањом.

На профилу друштвене мреже “Фејсбук” Славице Максимовић стоји да је завршила Угоститељско-економску школу у Приједору и да је запослена у Основном суду у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана