Детаљи напада у Петрову: Познаника извукли из полицијског аута и претукли због нерашчишћених рачуна

Небојша Томашевић
Детаљи напада у Петрову: Познаника извукли из полицијског аута и претукли због нерашчишћених рачуна

ПЕТРОВО - Славко С. (48), Александар С. (30) и њихов познаник Предраг П. (28) пресрели су и блокирали полицијски аутомобил, те из њега извукли Б. З. са којим имају нерашчишћене рачуне од раније због чега су га претукли, сазнаје "Глас Српске".

Инцидент се догодио у мјесту Сочковац код Петрова гдје су осумњичени пресрели полицијско возило које је превозило Б. З. (56) који је свједок у једном предмету самовлашћа.

Извор близак истрази је рекао да је прво Славко С. својим "тигуаном" стао испред полицијског возила.

- Када су се полицајци зауставили, иза њиховог возила стао је "голф" којим је управљао Предраг П. с којим је у возилу био Александар С. Након заустављања младићи су пришли службеном аутомобилу, те из њега насилно извукли Б. З. Оборили су га на земљу и почели га тући - рекао је извор близак истрази. Додао је да су тада полицајци реаговали и спријечили даљу тучу и ухапсили осумњичене -  стоји су саопштењу.

Из  Полицијске управи Добој, наводећи иницијале, саопштили су да осумњичене Славка С. и Александра С. терете за насилничко понашање и спречавање службених лица у вршењу службене радње, док се Предрагу П. на терет ставља спречавање службених лица у вршењу службене радње.

- Наведене особе  су  на регионалном путу Добој - Петрово у мјесту Сочковац општина Петрово, својим возилима извршили запречавање службеног возила са предње и задње стране, те  онемогућили даље кретање службеног возила у оба правца. Након тога је С. С. пришао вратима возача, те преко полицајца покушао да удари З. Б. који се налазио на мјесту сувозача, а који је требао  да буде саслушан у службеним просторијама Полицијске станице Петрово. У истом моменту лица иницијала А. С. и П. П. су отворили врата сувозача на истом службеном возилу и из истог извукли Б.З. и задали му неколико удараца-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је тада један полицајац изашао из службеног возила и својим тијелом спријечио наведена лица да наставе са удрцима, затим је издао наређења да престану са радњама што су исти и учинили.

- Б. З. је службеним возилом превезен у просторије Полицијске станице Петрово, а затим је, због задобијених повреда, упућен у Дом здравља Петрово одакле је пребачен у болницу Свети апостол Лука у Добоју. Наведена лица су уз извјештај о извршеним кривичним дјелима  предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој - саопштила је полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана