Детаљи крвавог обрачуна на Бадње вече: Славио и пио са друговима, па га је један од њих избо ножем

Српска инфо
Foto: Илустрација

Младић С. Д. (26) убоден је прекјуче око 20 сати у лијеву наткољеницу и стомак, након туче у кафићу у Тозином сокаку број 4б на Новом насељу у Новом Саду.

Нападач Д. Р. (25) брзом интервенцијом полиције ухапшен је свега 100 метара од мјеста инцидента у Улици Владике Ћирића и он је од раније добро познат полицији.

Рањени младић пребачен је Ургентни центар гдје збринут и одмах оперисан.

Како незванично сазнајемо, весеље момака из једног друштва у неком моменту је прерасло у свађу, а убзо и у физички обрачун.

– У тучи неколико млађих особа, када је један мушкарац избоден, нападач и жртва били су у истом друштву. Тај дан провели су заједно са другарима и конзумирали алкохол. Вјероватно је претјеривање у пићу један од разлога за тучу и убадање ножем. Д. П. је одраније познат полицији, имао је двије кривичне пријаве још као малољетник – каже за Блиц извор близак истрази.

Д. Р. је покушао да побјегне са лица мјеста, али је интервенцијом полиције убрзо ухапшен. Пронађен је и нож којим је, како се сумња, повриједио младића.

"Момак је лежао у локви крви"

Бадње вече за становнике Новог насеља претворило се тако у праву драму. Овај кафић налази се недалеко од цркве, гдје се ту ноћ палио бадњак. Како је несрећном младићу ножем пресјечена артерија на нози, само је присебност пролазника, који су му одмах притекли у помоћ и полиције која је дошла прије Хитне помоћи, највероватније спасила живот.

– Чула сам само неку буку и видјела момка како лежи у локви крви. Нога му је јако крварила. Полиција је већ била ту, везивали су му ногу из које је липтила крв. Помогли су му људи који су се нашли случајно на том мјесту, вјероватно су ишли пред цркву. Добро је да није искрварио. Прича се да су момци били пијани, што не чуди, јер се код нас паљење бадњака претворило у такмичење ко ће више да баци петарди и попије пива – рекла је продавачица из оближњег маркета.

Према ријечима портпарола Хитне помоћи др Зорана Круља, њихова екипа је интервенисала на позив полиције, а мушкарац је збринут на лицу мјеста и превезен на Одјељење реанимације.

– У Ургентни центар примљен је пацијент С. М. са убодним ранама у предјелу трбуха и лијеве наткољенице. Након стабилизације виталних функција и дијагностике, хитно је оперисан – казали су из Клиничког центра Војводине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана