Детаљи криминалног обрачуна у Бијељини: Супарнику изрешетао аутомобил

Јелена Станић
Детаљи криминалног обрачуна у Бијељини: Супарнику изрешетао аутомобил

БИЈЕЉИНА - Вања Р. (47) из Бијељине ухапшен је због сумње да је из пиштоља пуцао на суграђанина Синишу П. (35) намјеравајући да га убије због нерашчишћених рачуна који је овај двојац наводно имао, сазнаје “Глас Српске”.

Окршај се догодио у уторак у бијељинској улици Душана Барањина, када је, према незваничним информацијама, Вања Р. пуцао из пиштоља у аутомобил којим је управљао Синиша П, након чега је побјегао.

Пуцњави је према ријечима извора “Гласа Српске” претходила свађа старих криминалних ривала.

- Њих двојица припадају различитим криминалним клановима са овог подручја и одраније су познати полицији по разним кривичним дјелима. Наводно су и раније имали сукобе и окршаје те није чудно да су запуцали један на другог - испричао је извор додајући да је овај напад највјероватније ескалирао због нерашчишћених рачуна које су имали.

Синиша П. је напад пријавио полицији и казао да је Вања Р. из свог возила пуцао на његов аутомобил, при чему су меци оштетили врата са возачеве и сувозачеве стране, али да није повријеђен. Како сазнајемо, полиција је на његовом аутомобилу пронашла четири рупе од метака.

У Полицијској управи (ПУ) Бијељина потврдили су да им је пуцњава пријављена у 18.45 часова те да је осумњичени убрзо ухапшен.

- На терен су послате патроле, а брзом реакцијом полицијских службеника В. Р. је пронађен у Љељенчи код Бијељине, гдје је и ухапшен - казали су у ПУ Бијељина не износећи детаље.

На увиђају је, поред полицијских службеника, био присутан и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина.

Како су истакли у полицији, наводећи иницијале, Вања Р. је јуче уз извјештај за покушај убиства предат Окружном тужилаштву у Бијељини, у којем ће након испитивања осумњиченог одлучити да ли ће бити предложена мјера притвора.

Прњавор

Осим пуцњаве у Бијељини, и полицији у Прњавору пријављено је да је неко пуцао на кућу у Доњим Вијачанима. Полиција трага за једним или више осумњичених који су у ноћи између уторка и сриједе испалили више хитаца на кућу мјештанина. Према нашим сазнањима, оштећени није познат полицији по кривичним дјелима.

- Припадници Полицијске управе Бањалука предузимају све неопходне мјере да би расвијетлили ово кривично дјело, које је окарактерисано као изазивање опште опасности - казали су у полицији додајући да је о случају обавијештен и дежурни тужилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана