Детаљи бруталног убиства у Сокоцу: Нападачи идентификовани и ухапшени

Г.С.
Foto: РТРС

СОКОЛАЦ - Због данашњег убиства Мирослава Милинковића званог Бато на Сокоцу, ухапшене су двије особе, сазнаје АТВ.

Брзом реакцијом припадника МУП-а Српске, нападачи су идентификовани и лишени слободе.

Тужилац је на лицу мјеста, слиједи увиђај.

Према незваничним информацијама на Милинковића су данас око 18 часова, у улици Цара Лазара пуцала два мушкарца и један је рањен у размјени ватре, док је други ухапшен. Наводно се ради о особи за коју се сумња да је блиска "Шкаљарском клану".

Незванично, у међусобном обрачуну у Милинковића је пуцао Стефан Делић, члан нарко групе Огњена Орашанина. И он је тешко рањен. Сазнајемо да је с њима у ауту био и члан нарко групе Саша Караџић. 

Милинковић познат полицији

Он наводи да је Милинковић већ пролазио кроз полицијске евиденције, а МУП Српске је крајем децембра прошле године против њега поднио извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да је у октобру 2020. године подметнуо експлозивну направу под аутомобил "форд галакси" који је користио  Огњен Орашанин звани Орас, који је у бјекству и за којим је расписана потјерница.

Према извјештају полиције подметање бомбе наручили су вођа "Кавачког клана" Радоје Звицер и Дарко Елез.

"Извјештај је поднесен против Д.Е., Р.З., М.М. и непознате особе због сумње да су починила кривично дјело организовани криминал, у вези са покушајем тешког убиства, те недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Лица се сумњиче да су у августу и септембру 2020. године, дјелујући као организована криминална група, покушали да лише живота лице О.О. из Сокоца, на начин да су по претходном договору и плану набавили и испод возила које користи наведено лице поставили експлозивну направу, у намјери да ју активирају у тренутку када се у возилу буде налазио ово лице", саопштено је тада из МУП-а РС.

Срећом бомба се није активирала, јер је на вријеме уочена и деактивирана 17. октобра 2020. године.

Убијени био члан аутомафије

Иначе, Милинковић је хапшен заједно са још пет особа због сумње да је био дио криминалне групе који су крали скупоцјена возила у Сарајеву, Добоју и Тузли. Тада су извршени претреси на 15 локација и пронађено је седам возила за која се сумња да су украдена у БиХ и земљама Европске уније. На мети аутомафијаша била су углавном сув и кросовер возила јапанских произвођача "нисан" и "тојота", а пронађен је и један "пежо 3008". Сумња се да су након крађе возила завршавала у "штековима" у Бањалуци. Неки од тих "штекова" полиција је открила. Поједина возила су била "огољена" до шкољке и продавана у дијелове, док су друга била спремна за даљу препродају.

Безбједоносна ситуација у Сокоцу је озбиљно нарушена и грађани се осјећају угрожено и забринуто, изјавио је начелник ове општине Милован Бјелица након што је данас у пуцњави убијено једно лице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана