Детаљи акције “Вагон”: Одузета марихуана спремљена за Бањалуку

Невена Рељић
Детаљи акције “Вагон”: Одузета марихуана спремљена за Бањалуку

НОВИ ТРАВНИК - Влатко Блажевић из Новог Травника, те Тихомир Гудељ из Требиња ухапшени су у акцији “Вагон” због сумње да су се удружили како би трговали дрогом, сазнаје “Глас Српске”.

Како незванично сазнајемо, овом акцијом полиције у Бањалуци и Новом Травнику пресјечен је ланац допремања дроге у Бањалуку. Блажевић и Гудељ праћени су од почетка године, те је полиција сазнала да се очекује купопродаја дроге, односно да ће Блажевић возилом довести дрогу у Бањалуку.

- Дрога је пронађена спакована и спремна за одвоз у скривеном дијелу Блажевићевог аутомобила, а од њега су одузети и пиштољ, као аутоматска пушка. Претпоставља се да је он вјероватно био спреман за сукоб, али га је полиција изненадила и разоружала јер је код њега пронађен пиштољ који је имао метак у цијеви - испричао је извор близак полицији.

Акција “Вагон” започета је у четвртак када су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске уз подршку полицајаца МУП-а Средњобосанског кантона ФБиХ, у Новом Травнику ухапсили Блажевића. Након тога претресено је више локација које је он користио.

Портпаролка МУП-а РС Даница Гњатовић рекла је, наводећи иницијале, да се ухапшени сумњиче за извршење кривичног дјела у саставу криминалног удружења, те новлашћену производњу и промет опојних дрога.

- Приликом претреса на више локација које је користио осумњичени В. Б. пронађено је и одузето око 12 килограма марихуане, више комада ватреног оружја и муниције, два панцира, неколико мобилних телефона и око 1.300 евра - казала је Гњатовићева.

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су у четвртак у Бањалуци ухапсили Тихомира Гудеља, који је био купац дроге. Полиција је претресла објекте и возила које он користи.

Истрага у овом предмету још није обустављена јер се наводно у вези са  осумњиченима доводи још особа. Након извршене криминалистичке обраде Блажевић је у петак спроведен у Републичко тужилаштво уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Гудељ

Тихомир Гудељ је од раније познат полицији по дебелом досијеу, те трговини дрогама и кријумчарењу цигарета.

Осуђен је 2007. године јер је крајем 2003. и током 2004. године учествовао у кријумчарењу цигарета из Србије и Црне Горе у БиХ, са намјером да их превезе у Хрватску. Тада је прокријумчарено 19.500 кутија цигарета “марлборо лајт”, 34.900 кутија “данхила”, 5.400 кутија “ракела”, те 1.300 паклица “соверин” цигарета, укупне вриједности 166.265 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана