Детаљи акције „Лампа“ у Бијељини: Заплијењено 40,5 килограма сканка

Небојша Томашевић
Детаљи акције „Лампа“ у Бијељини: Заплијењено 40,5 килограма сканка

БИЈЕЉИНА - Полиција је у акцији „Лампа“ током које је пронађена лабораторија за узгој наркотика пронашла и одузeла укупно 40,5 килограма сканка, саопштила је Полицијска управа Бијељина.

 Акција је започела 26. октобра и тада је ухапшено једно лице, пронађена лабораторија за згој дрог те  заплијењено око 29 килограма наркотика, а јуче је заплијењено још око 11.7 килограма дроге и ухапшена још једна особа.

Из Полицијске управе Бијељина саопштили су да су током јучерашњег дана претресли три локације и пронашли 11,7 килограма биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк.

-  Од почетка реализације акције до сада  пронађено и одузето више од 40,5 килограма зелене биљне материје која дом асоцира на опојну дрогу сканк, те да се рад на документовању предмета наставља - наводи се у саопштењу.

Истакли су да су ухапшене особе предате  у надлежност Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.

Према незваничним информацијама, наркотици су пронађени након што је полицији пријављена паљевина.

Није се радило о случајно паљевини, већ су осумњичени "провалили" полицијску акцију, која је дуже вријеме припремана, па су паљевином покушали да униште доказе и трагове. Паљевину су уочили грађани који су то и пријавили, а онда се кренуло и у реализацију акције "Лампа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана