Детаљи акције "Кодекс" у којој је ухапшено девет особа: Заплијењено два килограма марихуане и 260 грама кокаина

Н.Т.
Детаљи акције "Кодекс" у којој је ухапшено девет особа: Заплијењено два килограма марихуане и 260 грама кокаина

БАЊАЛУКА - Полиција је у оквиру акције "Кодекс" која је спорведена на подручју Бањалуке заплијенила око два килограма марихуане и 2060 грама кокаина те ухапсила девет особа, потврђено је у полицији.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале ухапшених,  саопштила је се трага за  још једном особом.

Незванично, ухапшени су Милорад Вуковић, звани Луис, Дарко Јарић, Петар Марјановић, Аљоша, Марић, Саша Мирковић, Филип Бојић, Горан Ђурица, Владимир Зечић и Драган Драгичевић. Према нашим информацијама акцијом је обухваћен и Лука Брковић који се налази  тренутно у иностранству.

- Током акције обављени су претреси на четрнаест локација на подручју Града Бањалука, које користе осумњичена лица. Пронађено је  одузето око 2,104 кг зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 260 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, двије мрвилице за опојну дрогу, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона, гумена палица, метална телескопска палица, службене лисице, шест ножева, панцирни прслук као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела-саопштила је ПУ Бањалука.

Акција "кодекс"  се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Окружног суда Бањалука.

-  Акција је усмјерена на откривање криминалне групе која се бавила неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога -саопштено је из Полицијске управе Бањалука.Према незваничним информацијама поједини ухапшени су познати полицији по кривичним дјелима, а Вуковић је 2006. године осуђиван за трговину дрогом.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана