Детаљи акције “Достављач”: Дрогу узгајали у кутији за јаја

Небојша Томашевић
Детаљи акције “Достављач”: Дрогу узгајали у кутији за јаја

ДОБОЈ - Полиција је у акцији “Достављач” на подручју Добоја разбила групу која се бавила шверцом наркотика, а дрогу су покушали да узгоје у кутији за јаја, потврђено је “Гласу Српске”.

Према незваничним информацијама, у четвртак су ухапшени Енес Кантић (38) и Русмир Курдић (42) из Тешња, те Саша Гајић (43) и Ђорђе Ђекић (24) из Добоја, док је у полицији испитан Добојлија Сенко Османчевић (36). Извор близак истрази сазнаје да их сумњиче за уличну продају наркотика, углавном марихуане и спида. Он је појаснио да су осумњичени дуже вријеме праћени, јер је полиција имала одређене информације. Акција хапшења је изведена од 9. до 11. марта.

- Када су прикупљени докази да осумњичени шверцују дрогу, покренута је акција. Током хапшења полиција је у стану Гајића пронашла већу количину дроге упаковане у мање врећице и била је припремљена за уличну продају. С њим у стану затечена су још два осумњичена. Хапшењем је спријечено да наркотици буду пласирани на улицу - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су осумњичени Курдић и Кантић ухапшени у возилу те да је и код њих пронађена дрога, као и прецизне ваге.

- Истрагом је утврђено да је Османчевић узгајао дрогу. Код њега су у кутији за јаја пуној земље пронађене засађене сјеменке марихуане - рекао је извор. Додао је да се истражује повезаност између свих ухапшених и да се претпоставља да су сарађивали и дјеловали као група.

Полицијска управа Добој саопштила је да је акција “Достављач” била усмјерена на сузбијање неовлашћене производње и промета опојних дрога.

- Пронађена је значајна количина наркотика и ухапшени су Е. К. и Р. К. из Тешња, те С. Г. и Ђ. Ђ. из Добоја, док је С. О. испитан. Већина пронађене дроге је била упакована у мањим количинама у пластичне врећице и највјероватније спремљена за даљу препродају - рекли су у ПУ Добој.

Према нашим сазнањима, након криминалистичке обраде осумњичени Гајић је предат добојском Окружном тужилаштву, а остали су пуштени да се бране са слободе. Већина ухапшених је, како сазнајемо, позната по кривичним дјелима. Кантић је крајем прошле године хапшен у акцији “Југ” Агенције за истраге и заштиту (СИПА) због сумње да је учествовао у међународном шверцу дроге из Албаније у БиХ.

Запљена

Полиција је током акције “Достављач” претресла станове осумњичених као и возила која су користили.

- Током претреса пронађено је укупно око 246 грама марихуане и око 245 грама спида. Заплијењена је и већа количина сјеменки индијске конопље, као и ручно прављене цигарете, тзв. џоинт, дигиталне ваге и други предмети - рекли су у ПУ Добој.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана