Детаљи акције “Бренд 4”: Службеници УИО отишли у контролу да би избјегли хапшење

Небојша Томашевић
Детаљи акције “Бренд 4”: Службеници УИО отишли у контролу да би избјегли хапшење

БАЊАЛУКА - Акцијом “Бренд 4”, коју спроводи Агенција за истраге и заштиту (СИПА), обухваћено је најмање шест службеника Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ међу којима су Јелена Мајсторовић и Раденко П, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванчно сазнајемо да осумњичене терете да су починили разне злоупотребе положаја, а истрага против њих се води дуже времена.

Извор близак истрази је рекао да ће током акције бити претресено неколико локација, односно станова које користе осумњичени у Бањалуци и Прњавору.

- Планирано је да буде претресем стан који користи осумњичена Мајсторовићева у Бањалуци, као и још неки станови и објекти - рекао је наш извор.

Према његовим ријечима, осумњичени су да би избјегли хапшење јутрос рано сви отишли наводно у контролу на подручје Цазина.

- Претпостављамо да је неко покушао да опструише истрагу и да је осумњиченима јављено када ће она почети како би имали времена да склоне доказе. То се сада провјерава  паралелно с акцијом - рекао је наш извор.

У Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) потврдили су да је акција “Бренд 4” у току, али нису могли да говоре више информација.

СИПА је саопштила да њени полицијски службеници на подручју Бањалуке, на шест локација, спроводе акцију "Бренд 4", због постојања основа сумње на злоупотребу положаја и овлаштења и примања дара или другог облика користи.

Ова акција спроводи се  по налогу Тужилаштва БиХ на подручју Бањалуке, Цазина, Велике Кладуше и других мјеста.

Издат је налог за хапшење више особа, а до сада су, незванично, ухапшене најмање двије.

У УИО су саопштили да Управа, менаџмент институције и запослени у УИО нису ни на који начин укључени у активности које су спроводене, те да не посједују информације о предузетим мјерама и радњама надлежних органа.

-Став УИО је потпуно јасан, а то је обавезно законско поступање сваког запосленог у институцији – нагласили су у Управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана