Десница Радивојевић предат Кантоналном тужилаштву

Срна
Десница Радивојевић предат Кантоналном тужилаштву

Сарајево - Федерална управа полиције јутрос је Кантоналном тужилаштву у Сарајеву предала бившег министра у Влади Федерације БиХ /ФБиХ/ Десницу Радивојевића, осумњиченог за кривично дјело удруживање ради чињења кривичног дјела злоупотребе положаја или овлаштења, те превару.

Портпарол Тужилаштва Азра Бавчић рекла је Срни да ће Радивојевића данас испитати поступајући тужилац ради доношења одлуке о даљим мјерама. Десницу су јуче, у наставку оперативне акције “Фармер”, на подручју Републике Српске ухапсили полицијски службеници Федералне управе полиције у сарадњи с Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором кантоналног тужилаштва.

На основу наредбе Кантоналног суда у Сарајеву, на ширем подручју ФБиХ у оквиру акције “Фармер” одузето је 28 трактора и пољопривредних машина које су незаконито продате и додијељење трећим лицима.

Оперативна акција “Фармер” почета је 31. марта и до сада је ухапшено девет лица.

Они су осумњичени да су током 2014. и 2015. године у својству чланова Комисије за додјелу пољопривредне механизације Владе ФБиХ незаконито продали пољопривредну опрему коју је као помоћ угроженима у поплавама у БиХ донирала Кина у вриједности већој од шест милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана