Десница Радивојевић осуђен на осам мјесеци затвора

Срна
Десница Радивојевић осуђен на осам мјесеци затвора

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву осудио је Десницу Радивојевића, бившег федералног министра трговине и министра просторног уређења, на осам мјесеци затвора због злоупотребе положаја или овлаштења.

Према споразуму о признању кривице, окривљени је дужан да у буџет Федерације БиХ (ФБиХ) уплати 20.852 КМ од правоснажности пресуде.

Оптуженом је стављено на терет да је пронашао особу којој је из буџета за услугу подношења фиктивног захтјева за донацију трактора исплатио 5.000 КМ, а трактор задржао за себе.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево наведено је да је на тај начин окривљени незаконито стекао 15.852 КМ, колико је вриједност трактора, а федерални буџет оштетио за 5.000 КМ.

Оптужница се односи на период од јула до децембра 2014. године, када је Радивојевић дошао до сазнања да се у ФБиХ врши додјела пољопривредне механизације и опреме коју је Кина донирала БиХ, а била је намијењена корисницима погођеним поплавама из Посавског, Тузланског и Зеничко-добојског кантона.

Почетком 2019. године у великој акцији кодног назива "Фармер" ухапшено је више особа због малверзација са додјелама трактора које је 2012. године БиХ донирала Кина.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана