Дервентa: Дрво пало жени на главу и убило је

Сања Амиџић
Дервентa: Дрво пало жени на главу и убило је

Дервента - Мира Шогоровић (53) из Црнче код Дервенте погинула је у том мјесту када је на њу пала грана дрвета које је сјекао њен муж Ђорђе.

Несрећа се догодила у понедјељак када су супружници у својој приватној шуми сјекли дрва за огрев.

Извор близак истрази је испричао да је несрећну жену док је помагала мужу у сјечи шуме ударио огранак дрвета по глави и тешко је повриједио.

- Она је након несреће одвезена у Дом здравља у Дервенти, али је од задобијених повреда преминула до те здравствене установе - казао је извор "Гласа Српске".

Из Центра јавне безбједности Добој, наводећи иницијале, рекли су да је овај случај пријављен полицији након што је у Дом здравља у Дервенти довезено беживотно тијело М. Ш.

- Љекар мртвозорник вањским прегледом тијела установио је повреде главе преминуле. Њено тијело превезено је у просектуру добојске болнице ради утврђивања тачног узрока смрти - казали су у ЦЈБ Добој.

Додали су да је о овом случају обавијештен и дежурни тужилац у Окружном тужилаштву Добој.

- Дежурни тужилац издао је наредбу да се предузму све мјере и радње на документовању кривичног дјела изазивање опште опасности - казали су у ЦЈБ Добој.

Мјештани села Црнча остали су у шоку када су чули за трагедију која се догодила у њиховом мјесту.

- Чула сам да је погинула Мира док је са Ђорђем сјекла дрва за зиму. Жао ми је жене. Никада са њом и њеним мужем нисам имала никаквих проблема. Увијек су као комшије били добри - казала је мјештанка, која није жељела да јој објавимо име.

Према њеним ријечима, ова породица живјела је скромно и увијек су били добри домаћини.

Мира и Ђорђе имају сина који живи у Енглеској. Несрећна жена имала је још једног сина, који је прије десетак година убио своју супругу, а након тога извршио самоубиство.

Да је сличних несрећа током радова у шуми било и раније, говоре и случајеви дрвосјеча Бранка Љубојевића (62) из Куљана код Бањалуке, Радомира Лукића (20) из Скугрића код Модриче и С. Х. из Подгоре код Брезе, који су погинули лани у три одвојене несреће које су се догодиле у шумама протеклих година. Љубојевић је настрадао у сјечи шуме у мјесту Барловци. На њега је током сјече пало дрво које га је усмртило. На сличан начин настрадао је С. Х., када га је приликом сјече ударило стабло у шуми у мјесту Подгора, док је Лукић погинуо током превртања трактора.

Лугар

Да су несреће током сјече и утовара дрва честе говори и то да је недавно погинуо лугар Шумског газдинства "Горица" Небојша Лончар (36) из Вујичића код Шипова током утовара дрва на камион. На њега је пао трупац, који се откачио приликом подизања обловине на товарни дио. Према непотврђеним информацијама, приликом подизања трупца на камион пукло је цријево на дизалици, након чега се трупац откачио и пао на радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана