Да ли ће осумњичени за убиство Саше Кулишића остати иза решетака

АТВ
Да ли ће осумњичени за убиство Саше Кулишића остати иза решетака

Окружно јавно тужилаштво у Добоју за још два мјесеца затражило je продужење притвора Андреи Кајганић (33) и њеном љубавнику Дражену Лазаревићу (19), осумњиченима за свирепо убиство Андреиног мужа Саше Кулишића (46) из Добоја.

Како сазнаје АТВ, продужење притвора затражено је и за Андреину 14-годишњу кћерку А.К., осумњичену да је оцу у лимунаду сипала лијекове ”треана” како би га омамила.

О притвору за Кајганићеву и Лазаревића одлучиваће Окружни суд у Добоју и одлука ће бити позната до 29. фебруара, док ће о притвору за малољетницу одлучивати Основни суд у Добоју. 

Притвор је затражен због бојазни од бјекства осумњичених, страха да би боравком на слободи могли ометати кривични поступак скривањем доказа и утицајем на свједоке, али и због саме тежине кривичног дјела и узнемирења јавности.

За ножем се и даље трага

Истрага у овом предмету интезивно се води, а како сазнајемо и даље се трага за ножем којим је злочин почињен. Раније су пронађене рукавице које су осумњичени користили у извршењу злочина. Такође, испитује се од кога су и на који начин набављене таблете ”Треана” којима је жртва била омамљена, будући да се ради о лијеку који се искључиво издаје на рецепт љекара.

Кајганићева и Лазаревић осумњичени су да су као саизвршиоци, заједно с малољетницом, починили тешко убиство на подмукао и свиреп начин. Од хапшења обоје се бране ћутањем и на желе да сарађују са истражиоцима. Уколико се докаже кривица Кајганићевој пријети доживотни затвор, али не и Лазаревићу будући да у вријеме извршења кривичног дјела није напунио 21 годину живота. 

”Кајганићевој и Лазаревићу се на терет ставља да су, унамјери да лише живота Кулишића, 29. јануара у поподневним часовима, а након што је малољетна А.К. уситнила већи број таблета назива ”треана“ јачине 10 мг, које је купила сестра првоосумњичене В.М. на молбу осумњичених, исте помијешала са водом, да би у договору са осумњиченима, у вечерњим часовима отишла у породичну кућу свог оца гдје је уз употребу воде у којој се налазио измрвљени прах таблета направила лимунаду коју је дала свом оцу”, саопштио је раније Окружни суд у Добоју.

Омамила оца и позвала осумњичене

Намјера им је била да се Кулишић омами и успава. Додаје се да су А.К. и њена мајка и у ранијем периоду Кулишићу давале спорне таблете, а да он за то није знао.

”Након што су таблете почеле дјеловати и након што је оштећени Кулишић заспао, малољетница је оставила откључана улазна врата од куће, о чему је обавијестила осумњичене који су ушли у кућу”, наводи се у Наредби о спровођењу истраге.

Кајганићева и Лазаревић рекли су малољетници да иде у дневну собу и да затвори врата, да би они ушли у собу где је спавао Кулишић.

Везаног га изболи и оставили у шуми

”Везали су га тако што су му облијепили главу сивом селотејп траком, а ноге и руке везали канапом и селотејп траком. Задали су му пар удараца од којих је крварио, да би га потом изнијели из куће и аутомобилом, караван, одвезли у шуму у непосредној близини поред излетишта Преслица”.

Ту су му, како се појашњава, непознатим предметом задали четири убодне ране у предјелу стомака, да би усљед тешког трауматског и хиповолемичког шока изазваног повређивањем и губитком крви наступила смрт. Таквог су га оставили у шуми и побјегли.

Исти дан Лазаревић је ухапшен у Добоју, а Кајганићева у Бањалуци гдје је изнајмила стан на дан. Откривена су и два возила која су, за потребе злочина и бјекства, изнамили у рентакар агенцијама у Бањалуци и Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана