Црни викенд за мотоциклисте на друмовима у Републици Српској: Четири живота угашена за осам сати

Небојша Томашевић
Црни викенд за мотоциклисте на друмовима у Републици Српској: Четири живота угашена за осам сати

ДОБОЈ - Четворица мотоциклиста погинула су у саобраћајним несрећама које су се догодиле у суботу за свега осам сати на путевима широм Републике Српске. Страдали су малољетни Милош Евђенић (17) из Дервенте, Перо Бурић (52) из Бијељине, Азур Рачић (44) из Брчког и Саша Пецикоза (31) из Вишеграда.

Малољетни Евђенић настрадао је два дана прије прославе 18. рођендана. У понедјљак, 24. августа, требало је да постане пунољетан.

У Полицијској управи Добој, наводећи иницијале, казали су да се несрећа догодила у суботу око 18.20 часова у Церанима код Дервенте.

- До трагедије је дошло када су се сударили мотоцикл који је возио малољетник и “пасат” за чијим воланом је био М. К. Малољетник је погинуо, док су возач аутомобила и његов сувозач В. К. повријеђени - рекли су у ПУ Добој.

Незванично сазнајемо да је “пасат” возио Милан К, а с њим је био рођак Ведран К. и обојица су лакше повријеђени. Према незваничним информацијама, ни аутомобил, као ни мотоцикл, нису били регистровани.

Извор близак истрази је казао да први подаци из истраге указују да је до стравичне несреће дошло када је “пасат” претицао возило.

- Аутомобил је ишао из Дервенте и у моменту претицања из супротног смјера, односно из правца Осиња је наишао мотоцикл. Тада је дошло до директног судара у којем је малољетни мотоциклиста задобио тешке повреде од којих је убрзо преминуо. “Пасат” је од силине удара и покушаја избјегавања несреће дјелимично завршио на банкини - казао је извор “Гласа Српске”.

Додао је да су иза малољетника остали неутјешни родитељи и сестра.

Несрећа у којој је погинуо Перо Бурић десила се у Бијељини око 21 час, када је мотоциклом “кавасаки” слетио с пута. Није утврђено због чега је возач изгубио контролу над двоточкашем.

Азур Рачић погинуо је око 17 часова у Пелагићеву када се мотоциклом сударио с трактором “џон дир”. Тракториста је био Нико П, који, како сазнајемо, није озбиљније повријеђен.

Увиђај ове двије несреће обавили су припадници Полицијске управе Бијељина, у коју су нам рекли да о узроку и другим детаљима несрећа не могу да говоре док се не заврши истрага.

Четврта смрт на два точка, у којој је страдао Саша Пецикоза, забиљежена је неколико часова раније, око 13.30, у мјесту Родића брдо код Вишеграда. У Полицијској управи Фоча су, наводећи иницијале, казали да се он возећи мотоцикл сударио са “аудијем” којим је управљао Р. А. (29) из Вишеграда. Истакли су да ће узрок несреће и други детаљи бити познати након истраге.

Тако је настављен трагичан биланс током августа, у којем је погинуло седам возача мотоцикла, а укупно их је у 2020. години страдало десет.

Поруке туге

Бројни познаници и пријатељи малољетног Милоша Евђенића од њега су се опростили на друштвеној мрежи “Фејсбук”.

- Судбина би јача. Отргну те од живота. Зашто? Судбина би бржа. Отргну те само за трен. За секунду. Пре твога пунољетства, које је 24. августа 2020. Не дозволи да закорачиш свој први корак у свет одраслих. Кренуо си на пут. На том путу престало је да куца твоје мало срце. Угасио се твој млади, премлади живот. Требао си сутра да славиш. Да се веселиш, радујеш. Да гасиш свећице на торти. Да замишљаш жеље, сањаш снове, амбиције. Наста тишина. Мук, туга, неверица. И небо је данас сиво. И оно ће да плаче. Зашто баш ти? Наш насмејани и ведри дјечаче недосањаних снова. Оде изненада... - написала је, између осталог, на “Фејсбуку” Евђенићева пријатељица Милена Момић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана