Црни викенд у Републици Српској: Три живота угашена на друмовима

Н. Т.
Црни викенд у Републици Српској: Три живота угашена на друмовима

СОКОЛАЦ - Три особе погинуле су у тешким саобраћајним несрећама које су се десиле током викенда на подручју Сокоца, Пала и Шипова.

Сазнајемо да су живот на друму изгубили пјешак Нико Гламочак (82) из Шипова, Сокочанин Павле Нинковић (33) те Младен Тадић (38) из Пала.

Трагичан низ несрећа почео је у петак у 23.25 часова, када је “голф” којим је управљао Н. Ђ. слетио с пута и ударио у бетонски зид у Љубогошти код Пала. Усљед силине удара живот је изгубио сувозач Тадић, док је возач повријеђен. Страдање у саобраћајкама настављено је у суботу рано ујутро, око два часа, када су се сударили “ауди” који је возио Нинковић и “пасат” којим је управљао Огњен Ћајић (24). Несрећа се десила у мјесту Мајдани на путу Подроманија - Соколац. Оба возача су тешко повријеђена. Нинковић је убрзо послије несреће подлегао повредама у болници “Србија” у Источном Сарајеву, док је Ћајић пребачен у клинику “Кошево” у Сарајеву.

Нинковић је био велики љубитељ спорта и адреналина. Био је члан планинарских друштава “Гласинац” из Сокоца и “Јаворина” из Пала. Радио је у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА). Од њега су се на друштвеним мрежама опростили бројни пријатељи и познаници, а сахрањен је јуче.

Такође у суботу на подручју Шипова страдао је пјешак Нико Гламочак. Њега је у мјесту Ступна код Шипова ударио аутомобил “мерцедес”. Окружно тужилаштво саопштило је да се несрећа десила око 18.20 часова, а за воланом “мерцедеса” био је Милош С. (22) из Мркоњић Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана