Црни викенд на путевима у БиХ: Погинули возач и мотоциклиста

Сања Амиџић
Црни викенд на путевима у БиХ: Погинули возач и мотоциклиста

Бањалука - Двије особе су погинуле, а 11 је повријеђених у одвојеним саобраћајним несрећама које су се протеклог викенда догодиле на путевима у БиХ.

Нико Томић из Језера погинуо је у селу Дуљци код Шипова. Он се управљајући "фолксваген полом" сударио са "рено меганом", за чијим воланом је био Адис Бркић из Травника.

У овој трагедији, која се догодила у суботу у десет часова, лакше повреде задобио је Бркић и сувозач у "полу". Несрећни Томић је од повреда преминуо на лицу мјеста.

Полиција је након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће.

Мотоциклиста К. А. (32) из Маглаја изгубио је живот када је управљајући мотоциклом слетио с пута у Мисурићима код Маглаја.

Несрећа се догодила у недјељу ујутро, а несрећни мотоциклиста од задобијених повреда преминуо је на лицу мјеста. Како је дошло до ове саобраћајке биће познато након полицијске истраге.

Да је протекли викенд био црн на путевима у БиХ говори податак да су у недјељу у ланчаном судару три возила код Приједора повријеђене двије особе.

Како сазнајемо, сударили су се "мазда", "пасат" и "голф", а повријеђене су мајка Ј. Р. (53) и њена кћерка Е. Р. (18) из Босанске Крупе, које су биле у "пасту". Њима је љекарска помоћ указана у приједорској болници, након чега су пуштене на кућно лијечење.

Исте судбине био је и деветнаестогодишњи младић из Невесиња, када се управљајући "голфом 2" сударио са "голфом 5" за чијим воланом је био Билећанин. Идентитет повријеђеног и возача није саопштен. Несрећа се догодила у недјељу у мјесту Бежђеђе код Невесиња.

Мотоциклиста Никола Б. (19) из Мостара истог дана тешко је повријеђен у Родочу након што се сударио са "мицубишијем" којим је управљао Матео О. (22) из Мостара. Несрећа се догодила у 18.40 часова, а повријеђеном је љекарска помоћ указана у мостарској болници.

Пет лица повријеђено је јуче у саобраћајној несрећи у мјесту Табани код Власенице, потврђено је ЦЈБ Зворник. Око 13 часова сударили су се "рено клио", "пежо 307" и камион. Повријеђенима је указана помоћ у болници у Зворнику. Полиција је обавила увиђај.

Дјечак

Дјечак (10) тешко је повријеђен када га је, док је возио бицикл, ударио "пасат" на локалном путу у мјесту Доња Лукавица код Тузле. Идентитет повријеђеног није саопштен.

Несрећа се догодила у недјељу, а повријеђеном је љекарска помоћ указана у Дому здравља у Живиницама, а потом у тузланској болници. Узрок несреће биће познат након истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана