Црни викенд на путевима Српске: Погинули возач и два пјешака

Н. Томашевић, М. Вујић
Црни викенд на путевима Српске: Погинули возач и два пјешака

Бањалука - Три особе погинуле су у саобраћајним несрећама које су се током викенда догодиле на подручју Бањалуке, Градишке и Новог Града.

Пјешаци Милован Букша (69) из Горње Пискавице код Бањалуке и Слободан Капетановић (55) из Новог Града погинули су у суботу у вечерњим часовима у двије одвојене несреће. За возача "пежоа 206" Милана Којића (28) из Градишке кобан је био судар с камионом "волво" на путу Градишка - Нова Топола који се десио у петак касно навече.

Букша је настрадао када га је на локалном путу Доња Пискавица - Горња Пискавица у 21.50 часова ударио "голф 2". Аутомобилом је управљао Ново С. (61) из Горње Пискавице. Узрок несреће није још тачно утврђен.

Мјештани Пискавице су испричали да је Букша погинуо 500 метара од своје куће током повратка са манифестације "Зимско прело" у Горњој Пискавици.

- Милован је радио у бањалучком "Инцелу", а прије пола године је отишао у пензију. Има жену и дијете, које иде у основну школу. Супруга му је болесна, а има и четрнаестогодишњег сина - рекао је један од мјештана Пискавице не желећи да му помињемо име.

Он је додао да је породица Букша у веома тешком материјалном стању, а преживљавали су тако што је настрадали израђивао метле од прућа и продавао их.

Истог дана када је погинуо Букша, неколико минута раније живот је изгубио пјешак Слободан Капетановић (55) из Новог Града. Њега је око 21.30 часова ударио аутомобил на путу Нови Град - Оточка Пољана у мјесту Рудице. Возач који га је ударио побјегао је с мјеста несреће, тако да није познато ни о којем аутомобилу је ријеч. Капетановић је погинуо у селу гдје је и живио док се враћао кући.

Двадесетосмогодишњи младић Милан Којић из Градишке тешко је повријеђен у петак око 22.45 часа када се "пежоом" сударио с камионом "волво" у близини свињогојске фарме у Новој Тополи. Преминуо је неколико часова касније, у суботу рано ујутро у градишком Дому здравља.

Несрећа се догодила у тренутку када је Којић враћајући се према Градишци покушао да претекне возило испред себе те је подлетио директно под камион "волво" који је наилазио из супротног правца.

- Призор на мјесту судара је био стравичан, возило је тотално смрскано. Како би извукли повријеђеног младића, морали су да интервенишу ватрогасци. Они су исјекли смрскано возило - казао је један од очевидаца не желећи да се представи.

Увиђај све три несреће обављен је уз присуство дежурног тужиоца бањалучког Окружног тужилаштва. У овом тужилаштву су казали да је тужилац наредио отварање истраге, вјештачење свих трагова и обдукцију тијела настрадалих.

Обдукција

Обдукција тијела настрадалих Милана Којића, Слободана Капетановића и Милована Букше урађена је јуче у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Специјалиста судске медицине Жељко Каран је казао да је Којић преминуо усљед вишеструких тешких повреда карактеристичних за саобраћајну несрећу.

Обдукција тијела Букше и Капетановића није била завршена до закључења овог броја "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана