Црни уторак у Бањалуци: У саобраћајним несрeћама три особе погинуле, преврнуо се аутобус ... ФОТО

Г. Обрадовић, Срна фото: А. Чавић
Црни уторак у Бањалуци: У саобраћајним несрeћама три особе погинуле, преврнуо се аутобус ... ФОТО

Бањалука - Три погинуле особе, десетак повријеђејих, преврнут аутобус код Приједорсре петље и још неколико судара резултат је "црног уторка" на бањалучким цестама јуче.

Шесторо лица повријеђених када се синоћ  преврнуо аутобус на магистралном путу Бањалука - Градишка, у близини Приједорске петље, превезено је у Дом здравља у Лакташима, гдје им је указана љекарска помоћ, рекла је Срни портпарол Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука Марија Маркановић.

Маркановићева је раније рекла да је девет повријеђених путника у овој незгоди колима Хитне помоћи превезено у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, гдје им је указана љекарска помоћ.

Према првим сазнањима, ријеч је о лакшим повредама.

Још се не зна колико је људи било у аутобусу бањалучког приватног превозника "Павловић турс" који се преврнуо у 19.30 часова.

Овом незгодом настављен је стравичан биланс црног уторка на путевима на подручју Бањалуке, гдје су у поподневним сатима три лица смртно страдала, а више их је повријеђено.

На магистралном путу Бањалука - Приједор у Пиљагићима погинуле су двије особе, а у близини маркета "Тропик", у бањалучкој улици Ивана Горана Ковачића, погинула је једна особа, док је једна повријеђена.

Несрећа у Пиљагићима догодила се у уторак око 15.20 часова и том приликом погинули су Жико Ајдер (62) и Јован Вукелић (62), обојица из Бањалуке. До несреће је, према првим информацијама, дошло када је
Ајдер управљајући "фијат пунтом" изгубио контролу над њим и подлетио под комби, којим је управљао Срђан Бабић (32) из Новог Града.

- Несрећа се догодила у оштрој кривина. Након што је ударио у комби, "фијат пунто" се одбио и завршио у каналу поред пута. Возач комбија прошао је без повреда - испричао је један од очевидаца. Током обављања увиђаја саобраћај је био обустављен више часова.

У мјесту Пиљагићи и у недјељу, у само пола часа, догодиле су се три саобраћајне несреће. Прво су се сударили "фијат пунто" и "ауди А4". Док је полиција обављала увиђај, дошло је до судара још два аутомобила у колони, а потом је још један возач својим аутомобилом слетио у канал, када је касно примијетио колону возила испред себе.

Два часа послије несреће у Пиљагићима у близини маркета "Тропик" једна особа је изгубила живот, док је друга тешко повријеђена. Њу су, због задобијених повреда, возилом Хитне помоћи превезли у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука, гдје је задржана на лијечењу. У овој несрећи учествовали су камион "волво", који је возио Милутин Шева и "фијат панда", за чијим управљачем је био Милутин Балабан. Према изјавама очевидаца, "фијат панда" је прешла у супротну траку и ударила у камион. Како су изјавили очевици, погинуо је сувозач, а возач је тешко повријеђен.  

- Седамдесеттрогодишњи мушкарац чији су иницијали М.С. погинуо је у саобраћајној несрећи која се догодила у Бањалуци, рекла је Срни портпарол Окружног тужилаштва Бањалука Маја Ђаковић-Видовић.

Срна незванично сазнаје да је погинуо Милоја Стојаковић.

 Увиђају су присуствовали и бањалучки ватрогасци.

У исто вријеме и код сервиса "Видовић" догодио се ланчани судар, у којем су учествовала најмање четири аутомобила.

Према незваничним информацијама, узрок несрећа је неприлагођена брзина и мокар коловоз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана