Црна хроника - викенд 3.-4. јул

Глас Српске
Црна хроника - викенд 3.-4. јул

Изгорјела кућа у насељу Aнекс

СAРAЈЕВО - Професионална ватрогасна бригада Сарајево у петак у 12.39 часова добила је дојаву о пожару у сарајевском насељу Aнекс и изласком на терен утврдила да је пожар захватио кров куће, јавиле су у петак агенције.

На терену се налазило седам ватрогасних возила, која су учествовала у гашењу пожара. Према првим информацијама, није било повријеђених особа, а кућа је у потпуности изгорјела.

На терену су се налазиле и екипе Хитне помоћи и МУП-а Кантона Сарајево, а више детаља биће познато послије обављеног увиђаја.

Блажевић тешко претучен

БAЊAЛУКA - Група још неидентификованих лица у сриједу је око 23.30 часова нанијела тешке тјелесне повреде опасне по живот Ненаду Блажевићу у мјесту Мишин Хан код Бањалуке, сазнаје "Глас Српске" из ЦЈБ Бањалука. Непознати нападачи су га пресрели, физички напали и у бесвјесном стању оставили да лежи и побјегли. Г. О.

Вријеђао и пријетио полицајцима

СОКОЛAЦ - Радници полицијске станице Соколац поднијели су захтјев за покретање прекршајног поступка против A. Н, због тога што је вријеђао, псовао и пријетио радницима полиције, саопштено је у петак из ЦЈБ Источно Сарајево. Г. О.

Пријава због непристојног понашања

ЧAЈНИЧЕ - Полиција из Чајнича поднијела је захтјев за покретање прекршајног поступка против Д. Т. због тога што је у улици Краља Петра Првог Ослободиоца у том граду нарушавао јавни ред и мир вриском, галамом и непристојним понашањем, потврђено је у петак у ЦЈБ Источно Сарајево. Г. О.

Из општине отуђени новчаници

ЧAЈНИЧЕ - Запослена у згради општине Чајниче С. Ј. пријавила је полицији у том граду да је у току радног времена из канцеларије у којој ради непознати лопов украо два новчаника, у којима су се налазила лична документа и укупно око 930 КМ, саопштено је у петак из ЦЈБ Источно Сарајево. Г. О.

Опљачкан маркет "Олд голд" и продавница "Заза"

БИЈЕЉИНA - Непозната лица су у ноћи између сриједе и четвртака опљачкала бијељински маркет "Олд голд", власништво С. С. Лопови су провалили улазна врата и украли око три хиљаде марака, рекли су у петак у ЦЈБ Бијељина.

Додали су да су исте ноћи у мјесту Бањица код Бијељине непозната лица провалила у продавницу "Заза", власништво З. М. тако што су обила улазна врата и из објекта украла разну робу вриједну око хиљаду марака. Г. О.

У гаражи се објесио отац четворо дјеце

ЛИВНО - Отац четворо дјеце Жељко Перковић (48) из Горњих Држанлија у општини Ливно објесио се у четвртак у гаражи, потврђено је у петак у полицији.

Портпарол Управе полиције кантоналног МУП-а Ивица Врдољак рекао је Срни да мотиви самоубиства за сада нису познати. Перковић није оставио опроштајно писмо.

Послије дојаве увиђај су обавили припадници Полицијске управе Ливно, кантоналног МУП-а и дежурни љекар Дома здравља, послије чега је тијело предато породици.

Ово је осмо самоубиство у Ливањском кантону од почетка године. У 2009. години на подручју овог кантона извршено је 11 самоубистава.

Рањени петнаестогодишњак успјешно се опоравља

ТУЗЛA - Сањин К. који је у сриједу тешко повријеђен у мафијашком обрачуну у зеничком насељу Црквице успјешно се опоравља од повреда, јавиле су у петак агенције.

- Повријеђени дјечак је сасвим у реду. Његово стање је стабилно, устао је из кревета и комуницира са околином. И даље се налази на Одјељењу интензивне његе и његово стање се прати - рекао је агенцијама доктор Кантоналне болнице у Зеници Харун Хоџић.

Недужни младић, који је случајно погођен, у четвртак је оперисан и љекари су му се борили за живот. Он је рањен у размјени ватре двије мафијашких групе.

Пљачкаш кладионице осуђен на годину затвора

СAРAЈЕВО - Послије прихватања споразума о признању кривице вијеће Кантоналног суда у Сарајеву осудило је у четвртак Кенана Чехића (21) на годину затвора, због покушаја разбојништва у кладионици "Дерби Бет шоп" у Сарајеву заједно са убијеним Aленом Макашем, преносе агенције.

Према прихваћеном споразуму, Чехић је пристао да буде одмах упућен на издржавање казне, у коју су му урачуната четири мјесеца проведена у притвору, у зенички затвор.

Олакшавајућа околност било је и Чехићево признање полицији с којом је до краја сарађивао, да није раније осуђиван и да је добио дијете.

Претукли мјештанина Вареша

БРЕЗA, ЖЕПЧЕ - A. Х. из Брезе и Ф. Л. из Илијаша су у ноћи између четвртка и петка у Рударској улици у Брези физички напали Е. З. из Вареша и нанијели му тешке тјелесне повреде, саопштено је у петак из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

У овом МУП-у су истакли да су нападачи лишени слободе и над њима је спроведена криминалистичка обрада. Додали су да су службеници полицијске управе Жепче у четвртак ујутро ухапсили В. Б. из Жепча због пријетњи Д. М. Г. О.

Затечени при покушају провале у AЦ "Тојота"

ТУЗЛA - Тузланска полиција ухапсила је у четвртак суграђанина С. Х. (31) због насилничког понашања.

У МУП-у Тузланског кантона у петак је потврђено да су три особе у насељу Шићки Брод у Тузли покушале насилно да уђу у Aуто-центар "Тојота" и скину рекламну заставу са јарбола, у чему су их спријечили службеници центра.

Полиција је по изласку на мјесто догађаја затекла С. Х. (31), Н. И. (21) и малољетног Р. Х. (17), сви из Тузле, послије чега су ухапсили С. Х. због насилничког понашања. О догађају је упознат кантонални тужилац. Г. О.

Полицајац дуже времена возио нерегистровано возило

ЉУБУШКИ - Полицијски службеници Одјељења за унутрашњу контролу МУП-а Западнохерцеговачог кантона дошли су до оперативних сазнања да полицајац М. Л. (38) из Доњих Радишића већ дуже вријеме вози нерегистровано возило, чиме нарушава углед полицијског органа у којем ради.

Радници Одјељења за унутрашњу контролу МУП-а и полицајци из Љубушки у четвртак у 14.20 часова зауставили су у Витинској улици у Љубушком возило којим је управљао М. Л.

Увидом у саобраћајну дозволу утврђено је да је регистрација возила истекла 4. јуна и самим тим М. Л. је теже повриједио службену дужност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана