Црна хроника - уторак, 01. март

Глас Српске
Црна хроника - уторак, 01. март

Судар четири возила

БAЊAЛУКA - Ланчани судар четири возила догодио се јуче на раскрсници испред зграде Владе Републике Српске, а повријеђених није било, јавила је Срна.

Према ријечима очевидаца, судар се догодио око 11 часова, када је аутомобил "опел вектра" ударио у возило "опел астра", које је излазило из споредне на главну улицу, а на њих су се насукала још два аутомобила. Према незваничним информацијама, узрок судара је клизав коловоз.

Полиција је обавила увиђај.

Погинуо Градимир Крајишник

СAРAЈЕВО - Сарајлија Градимир Крајишник (31) погинуо је у недјељу послијеподне у сњежној лавини која га је ухватила на неуређеној ски-стази на Бјелашници, док су два бордера лакше повријеђени. Спасилачка служба успјела је да спаси два бордера, али Крајишнику није било помоћи, јер га је лавина одвукла у провалију дубоку око 200 метара! Г. О.

Камион чистач снијега слетио с пута

МРКОЊИЋ ГРAД - Радници предузећа "МГ Минд" из Мркоњић Града Душан Јовандић (47) и Зоран Јаслар (44) теже су повријеђени када је камион "мерцедес" којим су чистили снијег и посипали коловоз слетио с регионалног пута Чађавица - Бањалука код Чађавице.

Камионом је управљао Јовандић, а Јаслар је био сувозач. Ова несвакидашња саобраћајна несрећа догодила се у недјељу око 20 часова. Послије указане прве медицинске помоћи у мркоњићком Дому здравља "Др Јован Рашковић" обојица су упућена на лијечење у Клинички центар у Бањалуци. Увиђај о несрећи извршили су припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Мркоњић Град. С. Д.

Одузете цигарете, приведено шест лица

БAЊAЛУКA - Полиција Републике Српске привела је у акцији "Смоук" шест лица и заплијенила 253 бокса и пет кутија цигарета различитих марки и већу количину неутврђених акцизних маркица Хрватске.

У саопштењу МУП-а Републике Српске се наводи да је, осим цигарета, заплијењено и девет машиница за прављење цигарета, десет кутија пресованог дувана и више мобилних телефона.

Из МУП-а је саопштено да ће против осумњичених бити достављен извјештај Тужилаштву Босне и Херцеговине који ће их теретити за организовани криминал и кријумчарење или растурање неоцарињене робе. Aкција је спроведена у сарадњи са полицијом Хрватске. Н. Т.

Због убиства 15 година затвора

ТРЕБИЊЕ - Борислав Тасовац (30) из Требиња осуђен је јуче на 15 година затвора због убиства суграђанина Крстивоја Мијовића 2009. године и довођења у опасност још пет лица, потврђено је Срни у требињском Окружном суду.

Вијеће Окружног суда навело је у образложењу да је утврђено да је Тасовац 1. августа 2009. испред љетне баште "Скај" испалио пет метака и умишљајно убио Мијовића, а тешко ранио Симеона Дучића, јавила је Срна.

У пуцњави су лакше повријеђени случајни пролазници Ненад Вераја, Ведран Руњевац, Драженко Вујовић и Немања Шупић.

Послије почињеног убиства Тасовац је побјегао, а пронађен је у Новом Саду, одакле је депортован у Требиње.

Изгорјела управна зграда задруге

ТРЕБИЊЕ - Управна зграда земљорадничке задруге у Ластви код Требиња изгорјела је у пожару у недјељу увече, али није било повријеђених, рекао је Срни командир ватрогасне јединице Ластва Здравко Паранос.

Паранос је додао да су ватрогасци позвани у поноћ, али нису могли да спријече ширење ватре, иако су брзо реаговали. Према незваничним сазнањима, узрок пожара у коме је готово у потпуности изгорио објекат је људски фактор. У објекту је пронађен човјек у припитом стању, за кога се сумња да је изазвао пожар. Он није повријеђен, јер је на вријеме изнесен из објекта. Послије истраге биће познато више детаља о овом догађају.

Пијан опљачкао цркву

БAЊAЛУКA - Бањалучка полиција ухапсила је Д. М. из Бањалуке због сумње да је 2. фебруара око 22.15 часова провалио у помоћни објекат православне цркве Јована Богослова у Санској улици у Бањалуци, а приликом чега није ништа украо.

- Криминалистичком обрадом утврђено је да је 26. јануара он обио и цркву Покрова Пресвете Богородице у Залужанима одакле је украо 30 марака ситног новца - додали су јуче у полицији.

Непозната особа украла је 27. фебруара 30 марака и месингани прибор за вршење вјерског обреда - причешћа из православне цркве Светих апостола Петра и Павла у мјесту Међеђа, општина Козарска Дубица. Г. О.

Ухапшен пљачкаш бензинске пумпе

ДОБОЈ - Полиција је ухапсила З. М. из Добоја због сумње да је починио кривично дјело разбојништва над радником добојске бензинске пумпе "Бато петрол",  од којег је украо новац и три кутије цигарета, саопштено је из ЦЈБ Добој.

Разбојништво је почињено 27. фебруара око нешто послије четири часа. Постоји сумња да је З. М. ушао у објекат бензинске пумпе И истјерао два лица која су ту била и уз пријетњу ножем од радника украо новац. Након што је узео новац, удаљио се, али се убрзо вратио и узео цигарете. Сумња се да је З. М. истог дана ножем избушио гуму на аутомобилу који је био паркиран у улици Меше Селимовића у Добоју. Сл. П.

Из кладионица украдено 8.000 КМ

ТРЕБИЊЕ - Маскирани разбојници украли су укупно око 8.000 марака из двије спортске кладионице "Премијер" у Требињу, саопштено је из требињског Центра јавне безбједности, јавила је Срна.

У кладионице, које се налазе у улицама Вука Караџића и Стјепана Косаче, у недјељу увече ушао је по један маскирани пљачкаш. У једној кладионици радници је пријећено пиштољем, а у другој је то учињено неутврђеним предметом.

За сада је непознато да ли је ријеч о истом пљачкашу. Полиција је обавила увиђај и ради на расвјетљавању ових кривичних дјела.

Украдена моторна пила

ПЕЛAГИЋЕВО - Полицији је у недјељу пријављено да је претходних седам дана у Турићу, код Пелагићева, почињена провала у кућу власништво И. Л., из које су украдене моторна и ручна пила и двије сјекире. Увиђајем је утврђено да је провала почињена обијањем прозора у приземљу куће.   Сл. П.

Украдено шест акумулатора

ЉУБИЊЕ - Из више возила на необезбијеђеном паркинг простору у улици Црногорски пут у Љубињу јуче је украдено шест акумулатора, два ауто-касетофона и један ауто CD плејер. Према изјави В. Б. који је пријавио крађу, штета причињена овим кривичним дјелом износи око 1.500 КМ, саопштено је из ЦЈБ Требиње, јавила је Срна.

Зијад Турковић осуђен на двије и по године затвора

СAРAЈЕВО - Зијад Турковић оптужен за кривично дјело против опште безбједности људи и имовине осуђен је јуче на двије и по године затвора у сарајевском Општинском суду.

У пресуди се наводи да је он одговоран за трагедију која се десила у његовој кући када је A. Х. (18) пуцала себи у главу, послије чега је преминула. Догађај се десио 24. јуна 2006. године, а према наводима у оптужници, Турковић се терети да је откочени пиштољ с метком у цијеви држао на столу у дневном боравку надохват руке дјевојке. Турковић се сумњичи да је организатор криминалне групе одговорне за више убистава. Н. Т.

Приведен због пуцњаве

КAЛЕСИЈA - Мушкарац, чији су иницијали Е. С. (29) испалио је неколико хитаца из пиштоља у Мемићима код Калесије, али није било повријеђених, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Полиција је одузела пиштољ и ради на утврђивању околности због којих је дошло до пуцњаве, јавила је Срна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана