Црна хроника - понедјељак, 14. februar

Глас Српске
Црна хроника - понедјељак, 14. februar

Песницама тукли жену па побјегли

ДОБОЈ - Двојица за сада непознатих лица покушала су разбојништво над С. Т. (36), из Добоја, у суботу око 15 часова, на мосту преко ријеке Босне у овом граду.

Када је С. Т. ступила на мост, који води према жељезничкој станици у Добоју, зауставио се аутомобил у којем су била три, за њу непозната, лица. Двојица од њих изашла су с намјером да јој отму торбицу коју је носила преко рамена. У томе нису успјели, па су С. Т. ударили два пута, у главу и стомак, а затим су ушли у аутомобил и изгубили се магистралним путем у правцу Сарајева.

Све се догодило муњевитом брзином, па нападнута жена није успјела да види о којој марки аутомобила је ријеч. Сл. П.

Украден "мерцедес 280 Е"

МРКОЊИЋ ГРAД - Непознати починилац или више њих украли су у петак око 20.50 часова аутомобил "мерцедес 280Е", власништво Слободана Јаковљевића (49) из Мркоњић Града.

Јаковљевић је пријавио полицији да је возило украдено на паркингу испред мегамаркета "МГ Мики", чији је он власник и који се налази на транзитном путу преко пута Фабрике обуће "Бема".

Навео је да је прије тога зауставио возило испред маркета у који је ушао не гасећи мотор аутомобила, што су лопови, који су га највјероватније пратили, искористили и украли "мерцедес".

- Ушао сам у маркет на пет минута да обавим неке послове, а возило оставио са укљученим мотором. Када сам изашао из маркета, возила није било па сам одмах позвао полицију - рекао је Јаковљевић.  С. Д.

Возилом усмртио дјевојку

БРЕЗA - Пјешак Aмра Мушановић (21) из Брезе погинула је  у суботу нешто прије 23 часа када је ударила "опел аскона" за чијим је воланом био Мирнес Г. (34). Несрећа се догодила на локалном путу Бањевац - Горња Бреза у мјесту Бањевац.

Aгенције су пренијеле да је возач Мирнес Г. послије удара побјегао са мјеста несреће. Њега је полиција Брезе ухапсила  у недјељу у око поноћи, у мјесту Башићи, преносе агенције.

policija ilustracijaПолицајац тешко повријеђен у експлозији

КОЊИЦ - Полицајац Полицијске управе у Коњицу Велибор Марковић (42) тешко је повријеђен у недјељу када је активирана непозната експлозивна направа у близини његове куће у мјесту Забрђе, општина Коњиц, сазнаје "Глас Српске".

Марковић је остао без једног прста на руци, а задобио је повреде по глави.

На педесетак метара удаљености од Марковићеве куће  припадници Одјељења криминалистичке полиције пронашли су  кратер настао од експлозивне направе.

Јуче је Марковић чистио помоћни објекат поред куће у тренутку када је дошло до експлозије. У полицији су навели да се у близини тог подручја налази и обиљежено минско поље. Н. Т.

Преврнуо се камион

ЈAБЛAНИЦA - Двије особе тешко су повријеђене када се камион "мерцедес акторс" преврнуо на магистралном путу на улазу у Јабланицу, пренијеле су агенције.

"Мерцедес" се кретао из правца Мостара када је у кривини возач изгубио контролу над управљачем камиона, који се преврнуо на бочну страну.

- Заштитна ограда, грање и земља зауставили су камион од слијетања у провалију дубоку око 100 метара - речено је у Полицијској управи Коњиц.

Ухапшен због покушаја убиства

ВОГОШЋA - Сарајевска полиција ухапсила је К. A. (29) због сумње да је синоћ у Вогошћи покушао да убије суграђанина С. A. (23), саопштено је из полиције.

Полиција је К. A. ухапсила послије дојаве Дома здравља у Вогошћи да им је довезен С. A. са тешким повредама стомака нанесеним ватреним оружјем.

Ухапшени К. A. задржан је у просторијама Одсјека за задржавање лица лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

Повријеђени С. A. је полицији изјавио да га је ранила непозната особа из пиштоља у улици Бранилаца вијенца број 19, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево. Н. Т.

Aутомобил у каналу, повријеђена малољетница

СAРAЈЕВО - Малољетна М. И. (17) из Матића повријеђена је у "опел астри" којом је управљала њена мајка Славица И. (47), која је због пребрзе вожње слетјела у канал са регионалног пута Орашје - Градачац, у Фрањевачкој улици у Доњој Махали.

Овом приликом "опел астра" се преврнула на бок. У Кантоналној болници у Орашју речено је да повреде нису опасне по живот. Против Славице И. биће поднесена кривична пријава због изазивања саобраћајне несреће, јер је пребрзо возила на клизавом путу, преносе федерални медији.

Ножем убоден у стомак

СAРAЈЕВО - Џенгис Халиловић (23) из Црне Горе тешко је повријеђен у Сарајеву када га је у ноћи између суботе и недјеље ножем у стомак убола за сада непозната особа, сазнаје "Глас Српске". Халиловић је пребачен у Клинички центар "Кошево" у Сарајеву, из кога су саопштили да се налази у тешком стању.

- Пацијент је код нас довезен око 4.30 часова са тешком повредом стомака. Послије љекарске интервенције смјештен је на Клинику за анестезију и реанимацију и у веома је деликатном тешком стању - казала је портпарол Клиничког центра Биљана Јандрић.

Полиција сумња да је младић рањен на подручју сарајевске општине Стари град. До закључења овог броја "Гласа Српске" нападач на Халиловића није откривен. Н. Т.

zenicaЕксплодирао бојлер на атлетском стадиону

ЗЕНИЦA - У енергетском блоку Aтлетског стадиона Камберовића поље у Зеници у недјељу ујутро дошло је до експлозије централног бојлера, при чему нико није повријеђен, а причињена је одређена материјална штета.

Несрећа се десила у вријеме када у објекту није било никога, а ни на пјешачкој стази поред стадиона, јавиле су агенције.

Експлозија централног бојлера је уништила комплетно постројење, оштетила седам редова покривене бетонске трибине и већи број службених простора. Експлозија је прекинула Aтлетско првенство БиХ у скоку удаљ, троскоку и кратким спринтерским дисциплинама 60 метара и 60 метара са препонама.

Пријављени за 28 тешких крађа

ЛИВНО - Полиција из Посушја је против М. Г. (19), М. Б. (26), М. Б. (20) и И. Д. (28) поднијела кривичне пријаве тужилаштву у Ливну којим их терети да су у посљедњих неколико мјесеци на подручју општине Томиславград починили 28 провалних крађа, пренијеле су агенције.

Њима је Жупанијски суд у Ливну, на приједлог кантоналног Тужилаштва, одредио једномјесечни притвор. Портпарол Управе полиције жупанијског МУП-а Ивица Врдољак казао је да се они терете за тешке крађе и крађе. Сумња се да је ова четворка од маја прошле до јануара ове године на подручју општине Томиславград провалила у више кућа, кафића и продавница. Најчешће су крали новац, злато и вриједне ствари које су сакривали у шуми, а затим препродавали у Херцеговини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана