Црна хроника - петак, 11. јун

Глас Српске
Црна хроника - петак, 11. јун

Повријеђени у удару "пола" у наплатну кућицу

СAРAЈЕВО - Двије особе повријеђене су у сриједу навече у саобраћајној несрећи која се десила код сарајевског Народног позоришта.

Како су јуче јавиле агенције, тешке тјелесне повреде задобио је возач аутомобила "поло" A. Јабучар (19), који је и изазвао несрећу, док је лакше повријеђен К. М., радник на паркингу. Он се у тренутку несреће налазио у наплатној кућици.

До несреће је дошло када је Јабучар "полом" ударио у "мазду" паркирану код наплатне кућице паркинга. Усљед јаког удара аутомобил се одбио и ударио у наплатну кућицу, док се "мазда" одбила и ударила у "сеат ибицу", којом је управљала К. A. (36). Она је у тренутку несреће, управљајући возилом, излазила са паркинга.

Повријеђен слетјевши са пута

ФОЧA - Фочак Х. Ћ. теже је повријеђен када је возилом "голф 1" скренуо са коловоза и преврнуо се, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Источно Сарајево. Повријеђени је превезен у Клинички центар у Сарајеву на даље лијечење. Н. Т.

Тројица Бањалучана приведена због крађе возила

БAЊAЛУКA - Бањалучка полиција привела је суграђане Дамира Јаковљевића (18), Aлена Голубића (20) и Марка Конића (20) због сумње да су украли возило "рено 4", сазнаје "Глас Српске" од извора блиском истрази.

Из бањалучке полиције је, уз навођење њихових иницијала, саопштено да су они заустављени у "реноу" у улици Цара Душана у Котор Варошу без докумената.

- Криминалистичком обрадом утврђено је да су они током ноћи 9. јуна из дворишта куће у улици Књаза Милоша у Бањалуци одвезли путничко возило "рено 4". Против њих биће прослијеђен извјештај надлежном тужилаштву - истакли су у полицији. Н. Т.

Пријављени због преваре

ТЕСЛИЋ - Теслићка полиција прекјуче је Окружном тужилаштву у Добоју пријавила суграђане Г. Т. и М. Л. због преваре и шумске крађе, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој. Н. Т.

Полиција у Броду затекла лопова како краде цијеви

БРОД - Патрола полицијске станице Брод затекла је лице М. Б. док је покушавало да исијече цијеви за провод паре од котловнице до управне зграде предузећа "25. новембар" у том граду.

Из Центра јавне безбједности Добој јуче је саопштено да ће послије документовања предмета надлежном тужилаштву против М. Б. бити прослијеђен извјештај који ће га теретити за наведено кривично дјело. Н. Т.

Лопови украли тракторски плуг

МОДРИЧA - Непознати лопови прекјуче су украли тракторски плуг вриједан хиљаду марака, власништво Ђ. П. у мјесту Милошевац у општини Модрича, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Добој.

У овом центру наводе да је полицијској станици Пелагићево пријављено да је непознато лице, представивши се као механичар и на основу усменог договора са оштећеним, расклопило трактор и однијело главу мотора, послије чега се више није појављивало.

- У току је оперативни рад на проналаску лица које је на овај начин починило кривично дјело преваре, оштетивши власника трактора за око хиљаду марака - истакли су у полицији. Н. Т.

Ухапшени због отмице "голфа 4"

БИЈЕЉИНA - Бијељинска полиција ухапсила је Зворничане М. С. и Ј. С. јер су од суграђанина Ж. Р. отели "голф 4", саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Бијељина.

- Ухапшени су 4. јуна у Зворнику пријетећи и уз употребу силе отели "голф 4" власништво Д. С. На основу наредбе суда претресени су објекти које користе ухапшени, гдје је пронађено возило и враћено власнику - казали су у полицији.

Додали су да ће послије криминалистичке обраде М. С. и Ј. С. бити предати уз извјештај надлежном тужилаштву на даљу истрагу. Н. Т.

Објесио се у кући

ТРНОВО - Мјештанин насеља Оглавак у општини Трново М. Л. објесио се прекјуче у својој кући, саопштено је јуче из Центра јавне безбједности Источно Сарајево. Н. Т.

 

Јајчанин украо новац уснулом возачу аутобуса

ТОМИСЛAВГРAД - Против Дарка Јелице (27) из Јајца поднесена је кривична пријава надлежном тужилаштву, јер је ушао у аутобус на аутобуској станици у Томиславграду и од возача који је спавао украо 500 евра и око 125 марака.

Портпарол Управе полиције кантоналног МУП-а Ивица Врдољак рекао је Срни да је возач аутобуса предузећа "Враницатранс", који саобраћа на редовној линији Загреб –Прозор, у уторак пријавио да је у аутобус, који је био паркиран ради краћег одмора путника предвиђеног редом вожње, неко ушао и из јакне му украо двије коверте с новцем у којима је било око 1,1 хиљаду марака.

Оптужница против Јакуповића због убиства заробљеника

СAРAЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Елвира Јакуповића (34) званог Чоки из Приједора, која га терети да је јуна 1993. године на подручју Травника починио ратни злочин против заробљеника.

Према оптужници, Јакуповић је 9. јуна 1993. године из пиштоља пуцао у главу заробљеном припаднику ХВО-а, што је изазвало тренутну смрт, у чијем је заробљавању и сам учествовао, саопштено је јуче из Тужилаштва БиХ. Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана