Црна хроника, 6. - 9. јануара

Глас Српске
Црна хроника, 6. - 9. јануара

Опљачкали дисконт бившег безбједњака

ТРЕБИЊЕ - Непозната маскирана особа пријетећи пиштољем, опљачкала је у сриједу увече дисконт "Захумље" у требињском насељу Градина два и однијела дневни пазар.
Радница дисконта рекла је да је лопов у продавницу ушао око 19.30 часова док је била сама и запријетио јој пиштољем тражећи да му да новац.

- Била сам леђима окренута према вратима. Када сам се окренула прво што сам угледала био је пиштољ уперен у мене - испричала је преплашена радница.

Она је нагласила да не зна тачно колико је било новца и да је ријеч о цјелодневном пазару. Власник дисконта који је био начелник државне безбједности у Источној Херцеговини Славко Драшковић каже да је ово четврта пљачка дисконта.  Р. Ми.

Старица повријеђена на пјешачком прелазу

МОДРИЧA - Вукосава Симић (72) из Модриче, која је као пјешак тешко повријеђена у саобраћајној несрећи у сриједу око 17 часова у улици Војводе Степе Степановића у Модричи, налази се ван животне опасности.

То је саопштено у Општој болници "Свети апостол Лука" у Добоју, на чијем је одјељењу смјештена са потресом мозга и повредом десне наткољенице.

Полиција је саопштила да је старицу док је прелазила улицу на пјешачком прелазу ударио "пежо" за чијим управљачем се налазио Ж. М. из Модриче. Послије указане помоћи у Дому здравља у Модричи, Вукосава је превезена у добојску болницу, гдје је задржана на лијечењу. Сл. П.

Претукао познаника

РУДО - Полицији у Рудом М. Ј. је пријавио познаника Р. Ђ. да га је напао и повриједио, саопштено је у четвртак из Центра јавне безбједности Источно Сарајево.

У саопштењу се додаје да је у току истрага у циљу утврђивања истинитости пријаве. Н. Т.

Вријеђали и напали полицајце

ДЕРВЕНТA - Двије особе су ухапшене због сумње да су у сриједу напали полицајце приликом њиховог обављања редовних задатака у Дервенти и Модричи - саопштено је у Центру јавне безбједности у Добоју.

Полиција је ухапсила С. М. из Дервенте, који је након што је платио лијекове, парфемом пошприцао радницу по лицу, а када је дошла полиција није хтио да пружи на увид личну карту ради идентификације и покушао је да изађе из апотеке. Тада је псовао и пљувао и напао једног полицајца па је ухапшен. Возач "аудија A6" швајцарских регистарских ознака, С. М.   Добоја ухапшен је јер је напао полицајце који су га зауставили у Модричи због саобраћајног прекршаја. Сл. П.

Ухапшена тројица осумњичених за осам тешких крађа

БAЊAЛУКA - Полиција је привела Млађена Вукелића (20), малољетног М. М. и Небојшу Митровића (20), из Бањалуке због сумње да су починили осам тешких крађа, сазнаје "Глас Српске".

Они су ухапшени 4. јануара и послије саслушања пуштени су да се бране са слободе. Сумњиче се за крађе неколико ЦД плејера за аутомобиле и алуминијумских фелга. Извор близак истрази је рекао да су приликом хапшења претресени објекти које су осумњичени користили гдје су пронађени украдени предмети. Код Вукелића су пронађена четири ЦД плејера за аутомобиле и двије алуминијумске фелге за возила, а код Митровића ауто-радио марке "сони". Н. Т.

Разбојник опљачкао апотеку

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Непознати маскирани разбојник пријетећи ножем у сриједу је отео око 540 марака од раднице апотеке "Матовић", у улици Српских владара у Источном Сарајеву, саопштено је у четвртак из Центра јавне безбједности у овом граду.

Додаје се да је полиција обавила увиђај и трага за разбојником.  Н. Т.

Ухапшен због оштећења туђе ствари

БAЊAЛУКA - На подручју Бањалуке у четвртак је полиција ухапсила двије особе на основу потјерница које су биле расписане за њима.

У улици Цара Лазара у четвртак око 15 часова ухапшен је Јово Ранић (37) на основу расписане централне потјернице Основног суда Бањалука због оштећења туђе ствари.

Истог дана у центру града ухапшен је и Дејан Фуфаловић (24) на основу потјернице коју је за њим такође расписао Основни суд.

Обојица ухапшених су истог дана предати службеницима судске полиције на даље поступање. Г. О.

Украли месо из сушнице

БИЈЕЉИНA - Полиција је привела П. С. и Ј. Б. из   Aмајлија код Бијељине због сумње да су из сушнице власништво М. Т. из Aмајлија украли 20 килограма сувог меса, саопштено је у четвртак из Центра јавне безбједности Бијељина.

Додаје се да је крађа пријављена 4. јануара и да је полиција лопове открила истог дана.

Осим овог случаја полицији је пријављено да су непознате особе украле два пиштоља и 1.100 марка и 250 евра из куће С. В. у Бијељини.  Н. Т.

Одузета пиротехничка средства

КОЗAРСКA ДУБИЦA - Код Богдана П. (60) из Приједора полиција је приликом контроле његовог "мерцедеса" у Козарској Дубици пронашла и одузела пет килограма пиротехничких средстава.

Против Богдана П. биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву. Г. О.

"Фордом" усмртио старицу па пријавио полицији

БУГОЈНО - Љубица Галић (74) из Бугојна погинула је у саобраћајној несрећи када је ударио аутомобил "форд" којим је управљао Сенад Д. из Доњег Вакуфа, јавиле су агенције.

Несрећа се догодила у четвртак око 6.30 часова у насељу Врбања, на магистралном путу Бугојно - Горњи Вакуф-Ускопље, којим је жена ишла пјешке. Возач "форда" Сенад Д. пријавио је несрећу полицији у Бугојну.

"Реноом" ударио у стуб и погинуо

СAНСКИ МОСТ - Сафет Поњевић (21) из Санског Моста погинуо је у саобраћајној несрећи која се догодила у сриједу у вечерњим часовима на магистралном путу у близини села Побријежје код Санског Моста.

До несреће је дошло када је "рено меган", којим је управљао Поњевић, а у којем се налазио још један мушкарац, из још непознатих разлога слетио с пута и ударио у бетонски стуб носач електромреже, који се преполовио. Возач аутомобила је том приликом задобио тешке повреде, од којих је преминуо приликом транспорта у Општу болницу у Санском Мосту. Његов сувозач је тешко повријеђен и задржан је на лијечењу. Г. О.

Запалио своју кућу па пријавио суграђанина

СAРAЈЕВО - Полиција је ухапсила Енеса Козицу из Сарајева који је осумњичен да је бацио двије стаклене запаљиве боце и изазвао пожар у својој кући, а потом лажно оптужио суграђанина Мухамеда Ровчанина

Козица је пожар изазвао на својој кући у улици Вишеградска капија у сарајевском Старом Граду.  Г. О.

Кријумчарио цигарете вриједне 22.000 КМ

СAРAЈЕВО - Против Данијела Влашића (31) из Хрватске Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу која га терети за кријумчарење.

Из овог тужилаштва је саопштено да се Влашић терети да је 18. августа прошле године из БиХ у Хрватску покушао да прокријумчари 7.920 кутија цигарета "ронхил" и "валтер волф" с акцизним маркицама Хрватске и Србије чија је вриједност 22.000 марака. Наводи се да је цигарете покушао да превезе преко граничног прелаза Горица у општини Груде. Додаје се да цигарете није пријавио и показао царинским службеницима БиХ, а за превоз те робе није имао одговарајуће одобрење. Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана