ЦЈБ Бањалука: Расвијетљена три тешка кривична дјела

Срна
ЦЈБ Бањалука: Расвијетљена три тешка кривична дјела

Бањалука - Припадници Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука расвијетлили су три тешка кривична дјела у којима је противправно присвојено укупно 70.300 КМ, речено је данас на конференцији за новинаре представника ЦЈБ.

Начелник Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука Дарко Новковић рекао је да је полиција због тешке крађе ухапсила Бањалучанине чији су иницијали Д.К. /26/ и А.В. /37/, који су у августу прошле године из једне приватне фирме у граду украли сеф са новцем, причинивши метеријалну штету од око 12.000 КМ.


Новковић је навео да су припадници ЦЈБ Бањалука 24. јуна у Шипову ухапсили мушкарца из овог града чији су иницијали Д.Ј. /41/ који је осумњичен за разбојништво на бензинској пумпи у Бањалуци 5. маја прошле године одакле је украо 2.300 КМ.

Д.Ј. је након криминалистичке обраде пуштен на слободу.

Новковић је рекао да су припадници ЦЈБ Бањалука 24. јуна, у оквиру акције
"Уплатница", бањалучком Окружном тужилаштву поднијели извјештај против двадесетдеветогодишње Бањалучанке чији су иницијали Г.Е. која је осумњичена да је злоупотребом овлашћења причинила штету буџету Републике Српске од око 56.000 КМ.

Она је од јануара 2013. до августа 2015. године, као лице запослено за посредовање у продаји и регистрацији возила у приватном предузећу у Бањалуци у поступку продужења регистрације возила у ЦЈБ Бањалука преузимала новац, након чега није вршила уплате на рачун јавних прихода, већ новац задржавала за себе.

Она је као доказ о извршеној уплати у поступку регистрације возила прилагала примјерке уплатница које гласе на друга имена, фиктивне и неовјерене уплатнице.

Поводом пријаве Исламске заједнице Врбања да су вјерници несигурни приликом клањања у џамији, замјеник начелника ЦЈБ Мирослав Делић рекао је да су сви грађани безбједни, да полиција надгледа све вјерске објекте, укључујући и џамију у Врбањи, и да нема бојазни од било каквог напада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана