Четворо погинулих у саобраћајкама

Сања Амиџић
Четворо погинулих у саобраћајкама

Бањалука - Четири особе погинуле су у саобраћајним несрећама које су се током протеклог викенда догодиле на подручју Бањалуке, Новог Града и Петрова.

Посљедња у низу трагедија догодила се у Новом Граду у суботу око 21.30 часова када је страдао Душко Ерцег (56). У петак навече погинула је Сара Катанић (18) код Петрова, а истог дана око 20.15 часова у Гламочанима на аутопуту Бањалука - Градишка живот је изгубио Мирослав Мајкић (40). Мотоциклиста Мирослав Зоул (42) из Чешке погинуо је такође у петак касно послијеподне у Бреници, на магистралном путу Бањалука - Јајце.

Душко Ерцег је био на трактору којим је управљао Ђорђо Стојнић (44) из Новог Града. У мјесту Тешњак недалеко од Новог Града дошло је до судара трактора и аутомобила "голф", за чијим воланом је био њихов суграђанин Миленко Поповић (35).

- Ерцег се у тренутку несреће налазио у кабини трактора. Како је дошло до погибије несрећног Ерцега, биће утврђено вјештачењем - рекао је извор близак истрази.

Увиђај је обавила надлежни дежурни тужилац Дијана Кокобат, која је наредила обдукцију тијела ради утврђивања околности под којима се несрећа догодила.

Такође, у току је и истрага узрока саобраћајке која се догодила између петка и суботе на локалном путу Добој - Петрово, у којој је страдала Сара Катанић након што ју је ударило возило BMW којим је управљао Драган Мишић (19). Заједно с њом ударена је и њена пријатељица Анђела Недић (18), која је тешко повријеђена. За њен живот  боре се љекари Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука.

У поменутој здравственој установи јуче су рекли да се осамнаестогодишња дјевојка и даље налази у коми и да је њено здравствено стање непромијењено откако је довезена у ову установу.

Возач "мерцедеса" Мирослав Мајкић погинуо је код кућица за наплату путарине у Гламочанима на аутопуту Бањалука - Градишка. Према ријечима очевидаца, Мајкић је возилом закачио стуб, одбио се у десну траку и забио у заштитни зид.

Како сазнајемо, Мајкић је преминуо од повреда које је задобио на глави, ударивши у предње вјетробранско стакло на свом аутомобилу.

Истог дана, само неколико сати раније, на магистралном путу Бањалука - Јајце у мјесту Бреница погинуо је мотоциклисти Мирослав Зоул (42) из Чешке тако што се мотоциклом сударио са возилом BMW којим је управљао Роберт Сабљић (42) из Широког Бријега.

Повријеђена дјевојчица 

Дјевојчица Б. Т. (10) повријеђена је протеклог викенда у саобраћајној несрећи која се догодила у бањалучком насељу Пријечани. Несрећа се догодила у суботу увече око 20 часова.

Како сазнајемо, дјевојчица је изашла из аутобуса и кренула да пређе пут. У том тренутку наишло је возило "голф 3" и ударило је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана