Четворка након вишегодишњег суђења ослобођена оптужби за пљачку дилера девиза

Небојша Томашевић
Четворка након вишегодишњег суђења ослобођена оптужби за пљачку дилера девиза

БАЊАЛУКА - Александар Јарић (34), Зоран Дакић (34), Драган Чулић (40) и Витомир Тица (32) из Мркоњић Града у поновљеном суђењу у бањалучком Окружном суду ослобођени су оптужби за пљачку дилера девиза Петра Ступара (84) у Мркоњић Граду.

Пресуду је изрекло вијеће којим је пресједавала судија Сњежана Кудрић, а њима је ово било треће суђење. Пресуди је присустовао само оптужени Чулић који је након изрицања пресуде рекао "Хвала судинице" .

Судија Кудрић је рекла  да Тужилаштво није доказало наводе оптужнице због чега је и донесена ослобађају пресуда. 

Према оптужници које су сада ослобођени Јарић, Дакић, Чулић и Тица су од Ступара отели 7.000 КМ и 2.000 марака. 

У оптужници стоји да су разбојници  Ступара напали у ноћи између 16. и 17. децембра 2003. године у његовој кући Мркоњић Граду. 

Наводи се да су га брутално претукли као и његову невјенчану супругу Деју Зељковић.

У оптужници стоји да су се они "опел кросом" довезли у улицу која је недалеко од куће Ступара и ту паркирали ауто, па су у пљачку отишли пјешке. Тројица су ушла у кућу, а један је чувао стражу.

Оптужени су два пута осуђивани  у бањалучком Окружном суду на вишегодишње казне и обе пресуде је укидао Врховни суд Републике Српске. 

Првом пресудом из 2017. године билИ су осуђени на укупно 16 година робије. Тада је Драган Чулић добио пет година, док су Зоран Дакић и Витомир Тица осуђени на по четири године робије, а  Јарићу су изречене три године затвора.

Након што је Врховни суд Републике Српске укинуо пресуду, на новом суђењу у бањалучком Окружном суду у марту прошле године осуђени су на на 12 година затвора. Казне су им умањене за по годину, па је Чулић добио четири, Дакић и Тица три, а Јарић двије године затвора. 

Пресуду је опет укинуо Врховни суд РС и предмет вратио на ново суђење на коме су сада ослобођени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана