Четири лица ухапшена у наставку акције "Аперкат"

Срна
Четири лица ухапшена у наставку акције "Аперкат"

САРАЈЕВО - Четири лица ухапшена су данас у Сарајеву у наставку акције под кодним називом "Аперкат" коју проводи Федерална управа полиције, а приликом претреса објеката које користе осумњичени пронађени су ватрено оружје, муниција, већа количина новца и кривотворени документи.

Под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево слободе су лишени С.К, Т.К, Џ.К. и Н.Ш, који су осумњичени за кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, неовлаштена производња и стављање у промет дроге, тешка крађа, помоћ починиоцу послије почињеног кривичног дјела, лихварство и оштећење туђе ствари, саопштено је из Федералне управе полиције.

У склопу ових активности, а на основу наредби Кантоналног суда у Сарајеву, извршени су претреси стамбених и угоститељских објеката, те моторних возила које користе осумњичени на подручју сарајевске општине Центар.

Том приликом пронађени су и одузети ватрено оружје, муниција, већа количина новца, кривотворени документи, као и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелима, те ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Ухапшена лица ће, након криминалистичке обраде у Федералној управи полиције, у законском року бити предата у надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

У оквиру акције "Аперкат" током прошле и ове године ухапшено је седам лица која се сумњиче за кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге, те 10 лица осумњичених за кривично дјело посједовање и омогућавање уживања дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана