Челинчанин пријетио породици да ће им Ђурђевдан бити крвав: Ево шта је још писао у порукама

Н. Т.
Челинчанин пријетио породици да ће им Ђурђевдан бити крвав: Ево шта је још писао у порукама

БАЊАЛУКА - Драган Плавшић (48) из Челинца оптужен је за пријетње смрћу члановима своје породице којима је слао узнемирујуће поруке да ће их исјећи, запалити...

Оптужницу против њега подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Котор Варошу. Плавшићу, који је познат по чињењу кривичних дјела и сличним испадима, на терет је стављено кривично дјело угрожавање сигурности за које је запријећена казна од шест мјесеци до три године затвора.

Према оптужници он је члановима породице пријетио 22. априла до 30. априла ове године у Шњеготини Средњој код Челинца. Прво је, како се наводи, дошао до куће Б.Б. и Б.М. и након расправе им рекао:

"Ја сам рекао своме оцу да изнесе ствари из куће његовог оца, а мога дједа, да ћу запалити, што сам исто и учинио, затим исто сам саопштио и свом стрицу Б.П. након чега сам запалио и помоћне објекте, а сада то исто кажем и вама да изнесете ствари из своје куће, јер ћу и њу запалити".

Пет дана након свађе Плавшић је путем апликације "месинџер" контактирао и сина од Б.Б. и послао му пријетећу поруку:

"Чим те видим исјећи ћу те. Ј..о ја Николу ако те не исјечем". У оптужници се додаје да га је затим позвао да се састану 1. маја поново упутивши пријетњу: "Немој бити пи….ка да не дођеш у понедјељак, да ти покажем ко има м….да. П...ице спреми се за болнице исјећи ћу те, је..ћу те у понедељак пи...це, исјећи ћу те чим те видим. Поздрави се са свима, одробијаћу и тебе, тако сам одлучи. Ђурђевдан ће бити крвав, само пожури, је..м ти тату".

У оптужници се истиче да је упућивањем наведених пријетњи оптужени код оштећених изазвао осјећај узнемирености и страха за властити живот, сигурност и имовину, с обзиром да им је познато да се ради о конфликтној личности склоној нападима на живот, тијело и имовину, која је већ остварила пријетње упућене дједу и стрицу.

Плавшић је 2014. године правоснажно осуђен на седам година затвора због разбојништва над пуницом коју је, пред својим тада малољетним сином, напао заједно са још једним починиоцем у септембру 2013. године. Жену су претукли и украли јој више од 3.000 КМ. Такође, у јулу 2011. године је ухапшен након што је запалио кућу свог оца, која је изгорјела до темеља. И прије тога је осуђиван због два разбојништва затворском и условном казном, док је у Србији осуђен због недозвољеног држања оружја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана