Цариник погинуо враћајући се са викендице

Сања Амиџић
Цариник погинуо враћајући се са викендице

Вишеград - Тијело цариника Неџада Ефендића (54) из Горажда, који је нестао прошле седмице, извучено је јуче у његовом "мерцедесу" из језера Хидроелектране "Вишеград" на Дрини у мјесту Међеђа код тог града.

Како сазнајемо, Ефендић је управљајући поменутим возилом у језеро слетио у четвртак у вечерњим часовима када се враћао са викендице у Полимљу. Тамо је наводно отишао у четвртак ујутро како би поправио штету коју му је вјетар нанио на имању.

Породица је, након што се Ефендић тога дана увече није вратио кући, нити јављао на мобилни телефон, пријавила његов нестанак и за њим почела потрагу.

Током претраживања терена у близини пута Устипрача - Вишеград, куда се Ефендић кретао, неко од родбине и пријатеља примијетио је трагове, поломљен саобраћајни знак поред пута и регистарску ознаку возила, што им је указало на саобраћајну несрећу.

- Детаљнијим прегледом сумњивог дијела пута примијећена је и мрља од уља у језеру хидроелектране, због чега се посумњало да је неко возилом слетио у језеро - казао је извор "Гласа Српске".

Додао је да је након два дана и један од цариника из Вишеграда пријавио полицији у том граду да сумња да је у језеро хидроелектране у Међеђи слетјело возило.

Полиција је изашла на лице мјеста, гдје је у језеру на дубини од два метра уочено возило.

У Центру јавне безбједности Источно Сарајево, наводећи иницијале, потврдили су да је јуче из језера у Међеђи код Вишеграда извучено возило "мерцедес" у којем је био леш Н. Е. из Горажда.

- Полиција је након увиђаја наставила истрагу с циљем утврђивања узрока ове саобраћајне несреће - казали су у ЦЈБ Источно Сарајево. Додали су да је наређена обдукција тијела, као и вјештачење возила.

Према ријечима очевидаца који су јуче били на лицу мјеста када је возило извучено из језера, на први поглед ништа није указивало да се у дубини воде налази аутомобил.

- "Мерцедес" караван није се ни видио из воде. Ваљда су се само на површини појавили трагови од уља, као и трагови на путу, због чега су ангажовани рониоци МУП-а РС да испитају терен - казао је један од очевидаца који није желио да му објавимо име. Додао је да је аутомобил из воде извучен специјалном дизалицом која је дошла из Горажда.

Ефендић је радио као шеф царине на граничном прелазу Вардиште код Вишеграда

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана