Чачак: Дјечака пред очима оца згњечила капија

Blic.rs
Чачак: Дјечака пред очима оца згњечила капија

Чачак - Док је играо фудбал у дворишту, на седмогодишњег Бојана Брковића из Пријевора код Чачка пала је капија тешка 260 килограма и буквално га згњечила.

Дјечак је у суботу касно увече стигао с љетовања на којем је био с другарима из школе и одмах након преспаване ноћи изашао је у двориште да се игра. Око три сата по подне покушао је да затвори клизна врата на капији како лопта не би отишла из дворишта. 

- Повукао је јако капију, што је и раније чинио. Међутим, први пут се догодило да су врата испала из лежишта, након чега је челична грдосија од 260 килограма пала на дечака - рекао је за Блиц један од комшија Боривоје Стојановић. 

У тренутку несреће, Бојанов отац Жељко био је на неколико метара даље, али није могао да реагује када је видио да капија пада на дјечака. Надљудском снагом некако ју је помјерио и извукао непомично Бојаново тијело. Одмах је на лице мјеста стигла екипа Хитне помоћи, која је дјечаку успјела да поврати пулс. Нажалост, мозак није реаговао и на путу до болнице дијете је преминуло. 

У кући породице Брковић у Пријевору јуче су могли да се чују само јауци и плач. Мајка Тамара и отац Жељко скрхани су болом. Комшије кажу да је дјечаков отац у сузама јер му се трагедија догодила пред очима.
 

Видно потресени Жељко Брковић није желио да даје било какве изјаве и био је изричито против фотографисања дворишта и капије.  

Жељко ради као лимар у АМСС, а његова супруга Тамара је незапослена. Имају и четворогодишњег сина Срђана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана