Брзом вожњом отишли у смрт

Н. Томашевић, С. Тасић
Брзом вожњом отишли у смрт

Приједор - Возач "мерцедеса" Бранимир Вукмир (26) из Новог Града и мотоциклиста Ајдин Селимовић (23) из Аустрије погинули су у двије одвојене саобраћајне несреће које су се догодиле на подручју Приједора.

Према незваничним информацијама сумња се да је главни узрок обје несреће брза вожња али и клизав пут због кише.

Вукмир је погинуо јуче рано ујутро, око 1.30 часова када је аутомобилом слетио с пута у Горњој Драготињи и завршио у каналу.

- Вукмир се "мерцедесом" кретао из правца Приједора према Новом Граду. Уласком у кривину у Горњој Драготини изгубио је контролу над возилом и излетио је с пута те се преврнуо неколико пута и ударио у пружни насип поред канала - рекао је извор близак истрази.

Додао је да је Вукмир том приликом задобио тешке повреде од којих је преминуо убрзо у Општој болници у Приједору.

Мотоциклиста Селимовић живот је изгубио у недјељу око 18.30 часова у Камичанима код Приједора када се возећи "сузуки" сударио с аутомобилом "мазда" којим је управљао С. Ф. и мотоциклом "дукати" који је возио М. Х.

-  Селимовић је ишао из правца  Бањалуке, а "мазда" и "дукати" из правца Приједора. Доласком у Камичане Селимовић је у једном тренутку изгубио контролу над својим "сузукијем" пао на коловоз и отклизао у супротну траку. У том моменту је наишла "мазда" из супротног смјера"  под коју је он подлетио и на мјесту је остао мртав - казао је извор близак истрази.

У ЦЈБ Приједор су казали да је у овој несрећи повријеђен  и малољетник који је био у "мазди".

- Повријеђени је превезен у Универзитетску болницу - Клинички центар Бањалука гдје задржан - саопштили су из ЦЈБ Приједор.

Увиђај ове несреће обавио је дежурни тужилац Окружног тужилаштва канцеларија у Приједору.

-  Тужилац је наложио узимање крви настрадалог ради вјештачења као и других трагова с мјеста несреће у циљу утврђивања узрока и околности под којима је дошло до судара - рекли су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Због ове несреће саобраћај Бањалука - Приједор био је обустављен више сати.

Број погинулих у саобраћајним несрећама у Српској ове године је у порасту. Према подацима Агенције за безбједност саобраћаја од почетка године до 27. јула у несрећама је погинула 91 особа.

Зеница

Пет особа повријеђено је у недјељу у саобраћајној несрећи у близини Зенице.  У тунелу Врандук, пет минута прије поноћи  из за сада непознатих разлога сударили су се "голф 2" и "голф 6". Једна особа је повријеђена теже, а четири лакше.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана