Брођанин кокаин крио у киндер јајету

Јелена Станић
Брођанин кокаин крио у киндер јајету

БРОД - Полиција је приликом претреса мотоциклисте А. Г. (30) из Брода, у улици Јована Рашковића у Броду пронашла кокаин, који је био скривен у киндер јаје, потврђено је “Гласу Српске”.

Полиција је у недјељу вршила контролу у оквиру акције “Плантажа 21” која је усмјерена на сузбијање шверцовања наркотика.

Осумњичени наводно живи у иностранству, а бродској полицији је већ познат по “уживању” у наркотицима. Према извору блиском истрази А.Г. се наводно правдао да је дрога за личну употребу и да је то “нормално на западу”.

У Полицијској управи Добој казали су, не износећи детаље, да су код осумњиченог пронашли пластичну кутију  киндер јајета у којој се налазило 3,8 грама сумњиве супстанце.

- А. Г. је осумњичен да је починио прекршај из Закона о производњи опојних дроге. Поменута материја је одузета и биће достављена у Криминалистичко-технички центар Министарства унутрашњих послова РС у Бањалуци на вјештачење - казали су у ПУ Добој.

Дан раније, у оквиру исте акције, добојска полиција је у дворишту основне школе ухапсила С. М. (21) и К. К. (29) из овог града, након што су код њих пронашли око 34 грама марихуане.

- Од С. М. је одузета пластична врећица са око 20 грама марихуане и метална дробилица, док је код К. К. пронађена врећица са око пет грама марихуане и кутија од цигарета у којој се налазила осушена биљна материја, која асоцира на марихуану тежине око девет грама - рекли су у ПУ Добој.

Додали су да је судија Основног суда у Добоју усмено наредио да се претресе кућа и други објекти које користи С. М. гдје су пронашли 29 сјеменки индијске конопље.

-Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој, изјаснио се да је ријеч  о неовлашћеној производњи и промету опојне дроге и омогућавање уживања опојних дроге.

Гранична полиција је у недјељу у оквиру акције “Ескобар” ухапсила четири особе у Великој Кладуши, након што је откривен камп за узгој марихуане са 6.000 стабљика индијске конопље.

Акција се одвија под надзором Тужилаштва БиХ, а како је раније објављено дрога је из кампа дистрибуисана на тржиште БиХ и ЕУ.

Берковићи

Требињска полиција прошле седмице ухапсила је Д. Г. након што је у Дабрици код Берковића пронашла плантажу марихуане на којој је било 30 стабљика индијске конопље. Након претреса аутомобила, куће и помоћне просторије, које је користио осумњичени пронађени су експлозив и детонатор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана