Брчко: Ученик у школи давио ученицу

Горан Обрадовић
Брчко: Ученик у школи давио ученицу

Брчко - Ученик другог разреда средње Економске школе у Брчком напао је годину старију колегиницу у школском тоалету, потврђено је у полицији Брчко дистрикта.

Портпарол полиције Брчко дистрикта Халид Емкић рекао је да им је напад пријављен у сриједу у 19.10 часова.

- Случај је пријавила вршилац дужности директора Економске школе Радојка Лазаревић и полиција је одмах изашла на лице мјеста. У присуству родитеља саслушана су оба ученика и полиција ради на расвјетљавању овог догађаја - истакао је Емкић.

Он је додао да је ријеч о малољетницима и да због тога не може да износи више детаља.

Према незваничним информацијама, дјевојка је у сриједу била дежурна у школи када се десио напад.

- Ученик јој је пришао, насрнуо на њу, ухватио је за врат, а затим одвукао у школски тоалет. Ученица је из страха дозивала помоћ. Преко пута школе налази се кафић, гости су чули како неко дозива помоћ и одмах реаговали - рекао је извор близак истрази.

Он је додао да је један од гостију одмах притрчао до школе, попео се до прозора и видио дјечака како гуши ученицу.

- Када их је насилни ученик видио, пустио је ученицу и истрчао у школски ходник. Неколико гостију из тог кафића утрчало је у школу и хтјели су да се обрачунају са њим, али је спријечен већи инцидент - истакао је наш саговорник.

Одмах су позвани директор и педагог школе. Они су обоје ученика одвели у зборницу, разговарали са њима и покушали да сазнају мотив напада, а потом је позвана и полиција.

Ученици Економске школе испричали су да је ученица била у шоку послије напада и да није могла да престане да плаче.

Директор Економске школе Радојка Лазаревић потврдила је да се десио напад и изјавила да ће накнадно одлучити које ће мјере предузети због овог инцидента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана