Брчко: Милионске малверзације приликом изградње пута

Н. Т.
Брчко: Милионске малверзације приликом изградње пута

Брчко - Полиција Брчко дистрикта претресла је јуче просторије јавног предузећа "Путеви Брчко" због сумње да су у предузећу почињене милионске малверзације у вези са изградњом заобилазнице у Брчком, сазнаје "Глас Српске".

- Изградња саобраћајнице је под сумњивим околностима додијељена фирми "Рубау" из Шпаније. Због тога, као и сумњи да су почињене малверзације приликом недавног конкурса за запошљавање, у "Путевима Брчко" покренута је ова полицијска акција - рекао је извор близак истрази.

Грађевинска фирма из Шпаније изабрана је прошле седмице за главног извођача радова на међународном тендеру вриједном 28,5 милиона евра за изградњу 18,7 километара заобилазнице код Брчког. Пројекат се финансира кредитним средствима ЕБРД-а.

Полиција је предузеће ЈП "Путеви Брчко" блокирала јуче у раним јутарњим часовима и "оградила" га жутим тракама. У овом предузећу јуче нису били расположени за разговор.

Портпарол Полиције Брчко дистрикта Халид Емкић није могао да говори детаље, али је рекао да су претреси урађени како би се прикупили докази због сумње да су у предузећу почињене злоупотребе службеног положаја и несавјестан рад у служби. Емкић је казао да за сада нема ухапшених, а да ће више информација бити познато након анализе доказа који се прикупе. Истрагом у овом случају руководи Тужилаштво дистрикта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана