Брачни пар у Какњу тешко повријеђен у експлозији

Avaz
Брачни пар у Какњу тешко повријеђен у експлозији

Око 14.30 сати у Какњу је одјекнула страховита детонација непознате експозивне направе у улици Патриотске лиге на броју 70.

Одмах по дојави о експозији на мјесто догађаја стигли су службеници ПС Какањ. Према информацијама са мјеста догађаја Аваз сазнаје да су тешке повреде задобили брачни пар Зијад и Мубера Кубат који су недавно купили ово имање.

Током дана њих двоје чистили су  и запалили коров око куће. У једном тренутку зачула се страшана детонација која је брачни пар одбацила неколико метара од мјеста експлозије на оближњу ливаду. У помоћ повријеђеном брачном пару  притекле  су комшије.

Према посљедњим информацијама након указане прве помоћи у Дому здравља Какањ превезени су Кантоналну болницу Зеница и налазе се ван животне опасности. У неподредној близини куће видљиви су трагови крви и дима, а током дана служнбеници ПС Какањ и дежурни кантоланлни тужилац обавиће увиђај.

Остаје непознаница о каквој се направи ради, а по свему судећи ријеч је о заосталој или баченој напави током претходног рата. Истрага је у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана