Браћа Галић бившем очуху поломили руке и ноге

Сања Амиџић
Браћа Галић бившем очуху поломили руке и ноге

Приједор - Браћа Антонијо (20) и Никола (19) Галић из Приједора ухапшени су због сумње да су брутално претукли бившег очуха Вељка Малића (53) у Приједору.

Како сазнајемо, младићи су Малића тукли металном шипком и коцем, поломивши му обје руке, ноге и више ребара. Напукло му је неколико кичмених пршљенова и плућна марамица.

Напад се догодио у понедјељак у 22.30 часова у кући Милана Х. у засеоку Рашља код Љубије.

Повријеђеном Малићу љекарска помоћ је указана у Општој болници у Приједору, одакле је због тежине повреда превезен у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

Како су јуче рекли у овој здравственој установи, пацијент В. М. у болницу је примљен са контузијом главе, грудног коша, преломом обје подлактице и наткољенице, те више ребара.

- В. М. је хируршки збринут и његово здравствено стање је стабилно. Пацијент је под сталним надзором љекара и све будуће прогнозе су преурањене - казали су у бањалучкој болници.

Према незваничним информацијама, мотив овог напада су нерашчишћени породични односи, који датирају из ранијег периода.

Како се могло чути у Приједору, Малић је живио са мајком Галића, али су се прије неког времена разишли.

- Не знам шта је ту било па је дошло до разлаза између њих двоје. Али вјероватно су били неки већи проблеми због којих се и догодио овај напад. Ко ће то знати - казала је познаница породице Галић која није жељела да јој објавимо име.

У Центру јавне безбједности Приједор, наводећи иницијале, рекли су да су А. Г. и Н. Г. ухапшени у уторак због сумње да су починили кривично дјело тешко тјелесна повреда.

- Након саслушања они су уз извјештај у даље поступање предати Окружном јавном тужилаштву Бањалука - казали су у приједорској полицији.

Поступајући тужилац бањалучког тужилаштва јуче је испитао осумњичене, након чега је Основном суду у Приједору упутио приједлог за одређивање притвора Галићима.

- Ова мјера предложена је због бојази да би осумњичени могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке и поновити кривично дјело - казали су у овом тужилаштву.

Одлука да ли ће браћа остати из решетака биће донесена наредних дана.

Премлаћивања

У посљедње вријеме на подручју РС догодила су се два брутална премлаћивања. Прије неколико дана у Бањалуци претучен је Давор Малић (25) из Бањалуке. Њега су испред једног кафића отели Огњен Мрђа и Андреј Правдић и одвезли у бањалучко насеље Старчевица, гдје су га претукли, скинули одјећу и отели ствари. Прије тога у Теслићу је брутално премлаћен Богдан Ракић (18). Због тога су ухапшени Армин Јашаревић и Бранко Јурић из Теслића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана