Борис Зорић у бањалучком Окружном суду негирао кривицу за убиство Бруне Ролда

Н. Т.
Борис Зорић у бањалучком Окружном суду негирао кривицу за убиство Бруне Ролда

БАЊАЛУКА - Борис Зорић (33) из Бањалуке пред судијом за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци негирао је кривицу за убиство познаника и суграђанина Бруне Ролда (54).

Раније је кривицу негирао оптужени Слободан Крнетић (33), док је Раде Дрљача (24) признао да је починио злочин и  усмртио Ролда тако што му је зарио чакију у врат.

Он је признао и да је након тога запалио његово тијело. Оптужница Дрљачи, Крнетићу и Зорићу ставља на терет да су као саизвршиоци убили Ролда  25. новембра прошле године у напуштеној кући у улици Васе Глушца, која је власништво Ивице Пезића.

Дрљачу  терете и за паљевину тијела жртве и куће у којој је злочин почињен.  У оптужници се наводи да су Дрљача и Зорић дијело починили у стању привремене душевне поремећености.

Дрљача због афекта гњева и алкохолисаности, а Зорић због поремећаја личности и зависности од дроге и алкохола. Све тројица су, како се наводи, шакама и ногама тукли Ролда наносећи му вишеструке повреде. Стављали су му нож под врат и пријетили да ће га заклати. У једном моменту Дрљача је  кухињски нож зарио Ролду у врат и нанио му смртоносну повреду.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана