Бомбом на кућу убице навијача

Небојша Томашевић
Бомбом на кућу убице навијача

Сарајево - Полиција трага за нападачем који је у сарајевском насељу Брека бацио ручну бомбу на кућу у којој живи Изудин Тахировић Изо (26) осумњичени за убиство навијача Фудбалског клуба Жељезничар Мирзе Рашчића (26) 16. априла.

Бомба је бачена јуче ујутро око 4.45 часова, а у експлозији није било повријеђених док је кућа оштећена од гелера.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево казали су да је траје потрага за нападачем, али нису жељели да откривају друге детаље.

Мјештани улице Рушида Пргуде у насељу Брека су испричали да их је пробудила и узнемирила снажна експлозија, али да нису никога примијетили.

- У глуво доба ноћ из сна нас је тргла снажна експлозија. Моји укућани су поискакали из кревета али нисмо ништа видјели. Незгодна је ситуација са нашим комшијом и страхујемо за своју безбједност - рекао је један комшија Тахировића који није желио да му се име објави.

Сарајевска полиција до сада је ову кућу претресала више пута у потрази за доказима против Тахировића који је познат као починилац више кривичних дјела.

Извор близак истрази је казао да се сумња да овај бомбашки напад има везе с убиством Рашчића, али није искључена могућност да је Тахировић нападнут због ранијих нерашчишћених рачуна.

- Он је познат по бројним кривичним дјелима и трговини дрогом. Тако да није искључено да је бомбу бацио неко из криминалног миљеа коме се он замјерио - казао је извор близак истрази.

Тахировића полиција терети да је Рашчића убио 16. априла с више хитаца из пиштоља на стадиону “Грбавица” у просторијама које користи Удружење навијача ФК Жељезничар. Убиству је претходила свађа и туча између њега и Тахировића. Постоје двије верзије приче због чега је избио сукоб између њих. Према једној због тога што је неко оставио бомбу на стадиону “Грбавица”.

По другој верзији прво је избили свађа и туча између Тахировића и Амара Зулића. Тахировић је наводно послије тог сукоба отишао кући по пиштољ, а када се вратио у просторије затекао је Мизу Рашчића који је покушао да га смири али га је овај усмртио. Тахировић је у тужилаштву изјавио да није желио убити Рашчића.

Наркотици

Изудин Тахировић је 2009. године ухапшен, и то заједно са Сањином Ханџићем у чијем су стану тада пронађени килограм марихуане, 60 грама спида, 50 таблета екстазија, око 10.000 марака, четири мобилна телефона и три ручне радио станице. Код Тахировића је тада нађено пет пакетића марихуане припремљених за уличну продају, али и полуаутоматска пушка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана