Бомбаш умислио да су сви против њега

Горан Обрадовић
Бомбаш умислио да су сви против њега

Бањалука - Жељку Стевановићу (49) из Бањалуке, који је бомбом убио возача "Аутопревоза" Бору Топића (55), одређен је једномјесечни притвор у бањалучком Окружном суду.

Стевановић, који је злочин починио 13. марта, током саслушања у тужилаштву и суду изјавио је да се не каје за оно што је урадио и да би то поновио.

Притвор је одређен због бојазни да ће Стевановић, уколико се буде бранио са слободе, покушати да побјегне, као и да му за ово дјело може бити изречена казна од десет и више година затвора.

Према незваничним информацијама, Стевановић је посљедњи пут на психијатријском лијечењу био 2007. године, али да је требало да буде задржан јер са тим симптомима може бити опасан за себе и околину.

- Он је умислио да су се сви уротили против њега, тако да је стално убијеђен да родитељи, комшије па и држава стално раде нешто на његову штету - рекао је извор близак истрази.

Дугогодишњи вјештак неуропсихијатар Богдан Стојаковић рекао је да, према информацијама које има из новина, Стевановић највјероватније има дијагнозу параноје и да се ту ради о поремећеној личности.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана