Бојан Обрадовић осуђен у Окружном суду: Три године затвора због смрти сувозача

Небојша Томашевић
Бојан Обрадовић осуђен у Окружном суду: Три године затвора због смрти сувозача

БАЊАЛУКА - Бојан Обрадовић (29) из Градишке осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године затвора јер је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо сувозач у његовом возилу Раде Лисица (25) из Градишке, а повријеђене три особе.

Осим ове казне, судско вијеће којим је предсједавао Драган Улетиловић изрекло му је и забрану управљања возилом "Б" категорије у трајању од пола године.

Према оптужници, Обрадовић је несрећу скривио 7. јануара прошле године у Новој Тополи код Градишке. Како је наведено, он је, возећи брзином од 122 километра на час, на путу гдје је дозвољена брзина 80 километара, аутомобилом BMW слетио с коловоза.

Након слијетања аутомобил се преврнуо, а том приликом погинуо је Раде Лисица, док су тешко повријеђени Милан Лисица (21) те Обрадовићева супруга Веселка Башкало Обрадовић (25). У несрећи је повријеђен и оптужени возач Бојан Обрадовић.

У оптужници је наведено да је Обрадовић возио пијан, односно био је у стању између припитости и лаког пијанства са 1,05 промила алкохола у крви.

Бранилац оптуженог, адвокат Саша Лаботић најавио  је жалбу на пресуду.

Он је раније истакао да је оптужница пуна пропуста који се не могу надомјестити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана