Бодибилдера терете за прогањање бивше ванбрачне супруге

Н.Т.
Бодибилдера терете за прогањање бивше ванбрачне супруге

ДОБОЈ – Бодибилдер Александар Васиљевић из Добоја, познат по афери с католичким свештеником, оптужен је за прогањање бивше ванбрачне супруге.

Оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Добоју, а  потврдио Основни суд у Модричи. 

Како је саопштено на страници тужилаштва, након потврђивања пресуде оптуженом је продужен притвор и може трајати до изрицања пресуде по потврђеној оптужници, а најдуже годину дана.

Тужилаштво терети Васиљевића да је упорно и кроз дуже вријеме од марта до 09. августа ове године године на подручју Модриче, пратио и уходио оштећену П.А., са којом је раније живио у брачној заједници.

- Оптужени је директно успостављао нежељени контакт са оштећеном путем мобилног телефона са више телефонских бројева и упућивао јој озбиљне пријетње.

Говорио јој је "Боље ти је да повучеш ове пријаве против мене, је… ћу ти мајку, а ти ћеш то гледати." Затим јој је слао поруку "Ту са, чекам те". То  је код оштећене изазвало осјећај страха за своју сигурност, те такав осјећај изазвао акутне реакције на стрес што је довело до јаког поремећаја психичке равнотеже код оштећене-стоји у оптужници.

Васиљевић је широј јавности најпознатији по афери с католичким свештеником којег је уцјењивао порно-снимцима заједно с бившом дјевојком  Сашком Ковачевић, познатом ка “фатална Сашка”. Зато је осуђен на седам мјесеци затвора.

Недавно је у добојском Окружном суду добио годину и по затвора јер је пијан скривио несрећу у којој је страдало деветогодишње дијете.

Према тој пресуди несрећа се десила 30. августа 2009. године када је Васиљевић возећи „BMW“ магистралним путем Добој - Дервента на једној раскрсници ударио у задњи ћошак „голфа“ којим је управљао Д.И. и који се укључио са локалног пута.

Усљед удара путник у „голфу“ дијете Б. И. (рођен 2000. године), задобило је вишеструке тешке повреде од којих је неколико дана касније преминуло у болници.

Васиљевић је раније коментаришући ову пресуду казао да  је неправедно осуђен за дјело за које није крив и то под притиском некадашњег главног тужиоца у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана