Бивши федерални министар ухапшен у наставку акције Фармер

klix.ba
Бивши федерални министар ухапшен у наставку акције Фармер

Сарајево - У наставку акције кодног имена "Фармер" припадници Федералне управе полиције ухапсили су бившег федералног министра трговине Десницу Радивојевића.

Потврду ове информације Клиџ.ба добио је од Азре Бавчић, портпарола Тужилаштва Кантона Сарајево.

Радивојевић је био члан Владе ФБиХ Нермина Никшића, а незванично се сазнаје да је ухапшен због сумње да је посредовао у незаконитој продаји дониране пољопривредне механизације.

Подсјетимо, оперативну акцију "Фарма" заједнички су у недјељу спровели полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП) и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, а везано за кривично дјело удруживања ради чињења кривичног дјела те у вези с кривичним дјелима злоупотребе положаја или овласти и преваре.

Наведене особе се сумњичи да су у периоду од 2014. до половине 2015. године, у својству чланова Комисије за додјелу пољопривредне механизације у име Владе ФБиХ и других њима блиских особа, извршили незакониту и ненамјенску подјелу и продају пољопривредне опреме и механизације коју је донирала НР Кина Босни и Херцеговини у вриједности вишој од 1.000.000 КМ, а која је била намијењена за кориснике из ФБиХ, погођене поплавама, на начин да су исту за готов новац продавали директно корисницима или путем посредника по знатно нижим тржишним цијенама, а све у циљу стицања протиправне имовинске користи.

Поступајући тужилац Тужилаштва КС јутрос је предложио Кантоналном суду одређивање једномјесечног притвора за тројицу осумњичених ухапшених у акцији "Фармер". Притвор је предложен за Ивицу Младину, Рефика Џафу и Вахида Јашаревића.

За Младину, који је тада био савјетник Нермина Никшића, је предложен притвор због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могао утицати на свједоке и прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела.

За Џафу и Јашаревића се тражи притвор због опасности да би боравком на слободи могли утицати на свједоке или прикрити доказе и због опасности од понављања кривичног дјела.

За осумњичене Мехмеда Никишића, Абдулаха Тутмића, Вахида Јашаревића, Хусејина Селимовића и Енвера Смајића су предложене мјере забране које подразумијевају забрану напуштања боравишта, контактирања са свједоцима и осумњиченима те обавезно јављање надлежној полицијској станици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана