Бившем возачу Републичке инспекције због дроге три године робије

ГС
Foto: Независне новине

ДОБОЈ - Љубиша Мирјанић (37) из Градишке, суспендовани возач у Републичкој управи за инспекцијске послове, осуђен је у Окружном суду у Добоју на три године затвора због учествовања у продаји дроге, саопштено је из овог суда, уз навођење његових иницијала.

Пресуда му је изречена након што је с Тужилаштвом закључио споразум о признању кривице, који је суд прихватио.

У казну му се урачунава вријеме проведено у притвору почев од 4. јануара па надаље, када је ухапшен у акцији "Укрина 1". Притвор му је продужен до правноснажности пресуде, а најдуже док не протекне вријеме казне изречене у првостепеној пресуди.

Након хапшења, подсјетимо, полиција је претресла Мирјанићеву имовину и открила лабораторију за узгој марихуане.

Тада је, подсјетимо, саопштено да су припадници Полицијске станице Дервента заједно с припадницима Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, претресли аутомобил којим је управљала жена из Дервенте, те су пронађени и одузети мобилни телефон с преплатничком картицом и врећице с материјом која асоцира на сканк укупне масе 3.208 грама.

Како се сумња, Мирјанић се претходно возилом паркирао поред њеног аутомобила и из пртљажника је извадио врећице, у којима је било упаковано 3,2 килограма дроге и ставио их у пртљажник аутомобила који је возила та жена.

У наставку акције припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Градишка су на подручју Градишке претресли стан, викендицу, кућу и помоћне објекате и три аутомобила које користи Мирјанић.

"Тада је пронађена и просторија која је у ранијем периоду коришена за производњу сканка", речено је тада из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана