Бивша мис БиХ крије се у Србији

Небојша Томашевић
Бивша мис БиХ крије се у Србији

Сарајево - Бивша мис фотогеничности БиХ и "Плејбојева" зечица Слободанка Тошић (30) из Хан Пијеска, која је осуђена на двије и по године због умијешаности у покушај убиства Ђорђа Ждрале, крије се у Србији, саопштило је јуче Министарство правде БиХ.

У овом министарству су рекли да још није сигурно да ли ће бити изручена у БиХ.

- Правосудни органи Србије тражили су документацију како би оцијенили да ли тражена особа подлијеже одредбама уговора о изручењу између двије земље. С. Т. има држављанство Србије - казали су у Министарству правде БиХ.

Некадашња мис је из БиХ нестала након што јој је Суд БиХ 16. августа послао позив да се јави на издржавање казне, али је тад утврђено да је нема на пријављеној адреси у Хан Пијеску. Након тога у септембру је за њом расписана Интерполова потјерница.

Према незваничним информацијама, Тошићева неће бити изручена у БиХ.

- Кривично дјело починила је прије ступања на снагу уговора о изручењу између БиХ и Србије. Према том документу, особе које имају држављанство земље у којој се налазе, а дјела су починила прије ступања на снагу уговора не могу бити изручене - казао је адвокат Тошићеве Владо Адамовић и додао да није обавијештен да се његов клијент налази у Србији и да је за њу тражена документација.

Додао је да ако Тошићева остане у Србији, правосудни органи БиХ могу тражити признавање пресуде и да она казну служи у тој земљи.

Мајка бивше мис Јадранка Тошић каже да јој није јасно зашто се дигла толика прашина око њене кћерке.

- Као да је убила пет људи, стално се нешто око ње прича. Она није у бјекству и има документа Србије већ десет година. Не знам чему све ово - казала је Јадранка.

Слободанка Тошић правоснажно је осуђена половином јула у Суду БиХ на двије и по године затвора због саучесништва у покушају убиства Ђорђа Ждрале и припадности организованој криминалној групи Дарка Елеза.

Потрага и за комесаром

Осим Слободанке Тошић на листама потрага за особама које су послије изрицања пресуда нестале из БиХ налази се и бивши полицијски комесар Унско-санског кантона Рамо Бркић. Он је у новембру прошле године правоснажно осуђен на 11 година затвора због организованог криминала, злоупотребе службеног положаја и давања мита. За њим је Интерполова потјерница расписана у мају. У Министарству правде БиХ су казали да немају информацију гдје се он крије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана