Билећани пали у Белгији са десетинама килограма кокаина

Небојша Томашевић
Билећани пали у Белгији са десетинама килограма кокаина

БАЊАЛУКА - Александар Ивковић (37) из Билеће ухапшен је прије неколико дана у Белгији због шверца дрогом због чега се данас није појавио у судници Суда БиХ на почетку суђења у предмету “Скај” против Далибора Раилића из Приједора и других, потврђено је "Гласу Српске".

Према непотврђеним информацијама, заједно са њим је пао и Марко Звијер, такође Билећанин, a њих двојица су наводно у тој земљи осумњичени за кријумчарење око 30 килограма кокаина те су и притворени.

Према незваничним иформацијама, Ивковић, кога у поменутом предмету терете за шверц дрогом,  ухапшен је у Белгији због сумње да се бавио шверцом наркотицима.

Суђење у предмету „Скај“ је требало да почне јутрос, али се Ивковић није појавио, док је његов адвокат Мирсад Црновршанин рекао да не зна гдје е он. Након тога услиједиле су провјере те је утврђено да је Ивковић пао у Белгији.

У предмету „Скај“ Раилића терете да је организовао групу за убиство начелника криминалистичке полиције Приједор Раденка Башића као и групу за шверц дрогом.

Осим Раилића, за учешће у том убиству оптужени су  Александар Миљатовић и  Игор Репајић којима се такође на терет ставља и шверц наркотицима. Према оптужници, Раилић је наручио убиство,  Миљатовић је означен као директни извршилац ликвидације, а Репајић као његов помагач у бијегу и припреми.

У овом случају за организовани шверц дрогом осим Ивковића  још су оптужени  Харис Гредељ, Мирјана Вујовић,  Гордан Гвозден и Жељко Симић.

У оптужници стоји да су оптужени  дрогу  кријумчарили од 2020. до марта 2022. године, а све су договарали преко криптованих апликација „Скај“ и „Аном“. Како се наводи у оптужници група је у наведеном периоду  наркотике, које су између осталог набављали у Црној Гори, али и Колумбији, транспортовали у БиХ гдје су је скривали и даље пласирали на илегалном нарко тржишту у земљи и иностранству.

Оптужница против поменуте групе је прва коју је Суд БиХ потврдио, а која се односи на доказе који су прибављени из апликације „Скај“.

Из ових порука се сазнало да је Раилић мјесецима тражио особу која би ликвидирала Башића, који му је сметао у пословима са дрогом.

Према оптужници, Миљатовић је пристао да за 50.000 КМ ликвидира Башића, што је и урадио 21. марта лани у приједорском насељу Пећани. Репајића терете да му је помогао у бјекству.

Сви оптужени негирали су кривицу 6. фебруара

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана