Билал Репух убио оца оклагијом и добио осам година

Небојша Томашевић
Билал Репух убио оца оклагијом и добио осам година

Бањалука - Билал Репух (41) из села Репушевићи код Вишеграда правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на осам година затвора због убиства оца Абида (78), којег је брутално претукао оклагијом.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић казала је да је пресуда изречена након што је вијеће дјелимично уважило жалбу одбране.

- Уважавањем жалбе одбране Репух је ослобођен плаћања трошкова судског поступка. У осталом дијелу пресуда и изречена казна Окружног суда у Источно Сарајеву су потврђене - објаснила је Деспотовићева.

Билалу Репуху првостепена пресуда изречена је 23. октобра прошле године. Тада му је продужен притвор у коме се налазио, а у изречену казну од осам година урачунато му је вријеме које је до тог дана провео иза браве.

Према пресуди, Репух је оца убио 15. марта 2016. године у породичној кући у селу Репушевићи код Вишеграда. Тог дана он и отац су се посвађали, а током свађе Билал је зграбио оклагију и неколико пута њоме ударио оца по глави и тијелу. Брутално га је ударао и нанио му смртоносне повреде од којих је старац преминуо на лицу мјеста.

Билал је покушао да заташка убиство и све прикаже као несрећан случај. Он је позвао полицију и пријавио да је његов отац страдао усљед пада.

Истражиоцима је испричао да је отац кренуо на таван како би дохватио брашно, при чему се оклизнуо и пао низ степенице. Докази који су затечени на мјесту злочина нису одговарали његовој причи, а међу њима је и сломљена оклагија на којој су уочени трагови крви. Полиција је због тога ухапсила Билала, а током криминалистичке обраде он је признао злочин. Мотив убиства није саопштен ни у пресуди.

У кући убијеног Абида Репуха, осим његовог сина Билала који га је усмртио, живјела је и старчева непокретна сестра.

Њу је полиција затекла у кући током обављања увиђаја и хапшења Билала.

Мјештани

Мјештани Репуха ни десет мјесеци послије злочина не могу да повјерују да је Билал дигао руку на оца Абида.

- Била је то честита и добра фамилија, која ни са ким у селу није имала проблема, нити смо ми знали за њихове недаће. Изненадило нас је све када смо чули да је Абид убијен и да је то урадио Билал - казала је једна мјештанка која није жељела да јој објавимо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана