Бијељинац рекордер са више од 50 пљачки за годину дана

Срна
Бијељинац рекордер са више од 50 пљачки за годину дана

Бијељина - На подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бијељина лани је пријављено 1.297 кривичних дјела против имовине, а рекордер по броју пљачки је лице из Бијељине чији су иницијали Б.Л. са више од 50 провала и крађа током године.

Према статистици полиције, он је проваљивао у породичне куће и станове, трговинске радње, апотеке, месаре и стоваришта, одакле је крао новац, злато, рачунарску опрему, мобилне телефоне и остале предмете који се могу брзо и лако продати на тржишту.

Међу 944 лица која су током године пријављена за крађе у регији, по броју кривичних дјела слиједе га лица из Зворника чији су иницијали С.Б и Д.М. која су осумњичена за 42 пљачке на подручју Зворника.

Њихове мете биле су породичне куће, станови и помоћни објекти, трговинске радње, али и електро-енергетска постројења, трафо-станице и репетитори, као и аутомобили.

На подручју ЦЈБ Бијељина у 2014. години украдено је 17 аутомобила, а у два случаја откривене су лажне пријаве крађе возила.

У прошлој години полиција је расвијетлила оружану пљачку Нове банке из које је 31. јула 2012. године украдено 56.000 КМ, као и оружану пљачку 28.000 КМ из Павловић интернационал банке у фебруару 2013. године, а за ове пљачке терети се лице настањено у Бијељини чији су иницијали Ж.Л.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана